Physio Sport Therapy Academy

"Scientia Omnia Vincit"

Contact și Informații
E-mail: academiaphysiotherapy@gmail.com
Telefonic: 0770277369 (Luni-Vineri 14:00-16:00)

Pediatrics - Tehnici Osteopatice în Pediatrie

Perioadele cursului:

 • 05-08 decembrie 2024 București
Aplica la curs

Descrierea cursului:

Cursul Pediatrics -Tehnici Osteopatice în Pediatrie este un curs nou în care se va învața, pe lângă tehnicile de lucru, efectuarea unei evaluări a bebelușului și înțelegerea parcursului pe care acesta îl va putea urma în primul an - primul an și jumătate din viața lui;

Acest parcurs începe din primele luni de viață si reprezintă perioada cea mai importantă din evoluția umană.

Se vor vedea care sunt zonele mai traumatizate din timpul nașterii se vor înțelege reflexele arhaice, care este rolul lor si pot fi integrate; se vor învața tehnici de eliberare a tensiunilor preluate din osteopatie care se instalează la naștere sau care apar în primul an de viață.

Realizând acest lucru va duce la ajutarea bebelușului în faza de patrupedie și în faza de verticalizare.

Acum, este posibil să se corecteze dezechilibrele posturale și patologiile asociate printr-o cale integratăreprogramarii posturale și a terapiilor de abordare holistica.

Terapia pentru corectarea posturii modifică schema corporală la nivelul sistemului nervos central, reechilibrand tonusul muscular. Scopul este realizarea unui nou echilibru postural de catre pacient, globalizand abordarea fizică, metabolică și psiho-emotională.

 

 

La cursul Tehnici Osteopatice de Reechilibrare în Pediatrie organizat in premiera in Romania vei avea ocazia sa inveti direct de la Alessandro Urbani D.O. Ph.D, care in prezent preda cursuri de posturologie, kinesiologie, osteopatie si terapii manuale la diverse academii.

In urma absolvirii universitatii si-a inceput activitatea ca si kinetoterapeut, urmand in acelasi timp cursuri de reprogramare posturala. A absolvit sectia de Osteopatie (DO- USA) si masterul de Posturologie Integrata (la Universitatea din Tor Vergata- Roma). 

A participat la mai multe cursuri de pregatire atat in Italia cat si in America cu scopul de a-si imbunatati cunostintele. A colaborat de asemenea si cu Technogym in vederea testarii echipamentelor Arke si Kinesis.

In urma necesitatii de a afla “cauza principala” a problemelor de care se lovea zi de zi in tratarea pacientilor sai si de asemenea multumita experientei avute alaturi de J.P Barral cu privire la tehnicile Cranio Sacrale si a tehnicii de manipulare neurala si viscerala a reusit sa dezvolte o metoda proprie de abordare. Aceasta combina informatia acumulata de-a lungul timpului cu tehnica sa de tratament, perfect in conformitate cu modul sau de a fi si de a-si intelege munca.

Cursurile de vindecare Pranich si Psych-K i-au fost de asemenea foarte utile in a avea o viziune mai larga asupra corpului omenesc si a energiei psihice.

Coordonatorul Clinicii AlterMedica din Italia si lector pentru mai multe academii din lume.

Conform pregatirii si experientei sale dansul cosidera ca fiecarei probleme ii trebuie gasita o rezolvare si examineaza organismul uman din toate punctele de vedere, la nivel fizic si energetic. Nerenuntand la procesul de cercetare si de asemenea continuand sa creasca pe plan profesional, Alessandro Urbani D.O. Ph.D  tinde spre imbunatatirea eficientei procedurilor de tratament adoptand metode care devin din ce in ce mai putin invazive pentru organismul uman.

Informatii privind activitatiea profesionala si academica:

www.alessandrourbani.com  www.altermedica.it

 

Dr. Patricia Aparisi 

Este medic stomatolog neurofocal cu specializarea în stomatologie pediatrică.

Este de asemenea licențiată în fizioterapie și s-a specializat în tratarea pacienților cu dizabilități.

Munca dânsei nu se rezumă doar la tehnica dentară ci și la psihologia copiilor și părinților, abordate din prisma dentosofiei. Pentru dânsa cel mai important factor este reprezentat de către copii și timpul acestora de adaptare.

Este de asemenea și instructor pentru cursurile Reflexe Primitive și Dentosofia.

Mai multe informații despre dânsa:

http://happyclinica.com/equipo/patricia-aparisi/

 

 

Cursul va dura 4 zile, primele 2 zile vor fi predate de către Do.PhD Alessandro Urbani, iar următoarele 2 zile vor fi predate de către Dr. Patricia Aparisi.

 

Cuprins curs:

Dr. Patricia Aparisi

DEZVOLTAREA PSIHOMOTORIE ÎN PRIMUL AN DE VIAȚĂ

În 2002, am început formarea mea în domeniul stomatologiei; în anul trei de facultate, am simțit nevoia internă de a înțelege mai mult despre funcționarea corpului și am început studiile în domeniul fizioterapiei. M-a interesat întotdeauna lucrul cu copii cu nevoi speciale, atât în stomatologie, cât și în fizioterapie.

În 2010, am absolvit un masterat în fizioterapie pediatrică și am început să lucrez într-un centru privat cu copii cu nevoi speciale. Cu toate că aveam cunoștințele necesare, am observat dificultatea mea în facilitarea mișcărilor. Ce-și amintea corpul meu despre dezvoltarea motorie dacă am început să merg la 9 luni, fără a trece prin etapele obișnuite? Odată ce am ajuns la verticalitate și am devenit adulți, uităm drumul care ne-a condus acolo. Aici am început o călătorie în care am participat la cursuri de dans de contact improvizație, Feldenkrais și centru mid corp, corpul meu integra mișcările și, într-un fel, mă simțeam mai încrezătoare în munca mea ca fizioterapeut, în ceea ce privește calea de urmat pentru fiecare copil.

De-a lungul anilor, m-am format în reflecții primitive de Bloomerg, am urmat unele module de Centrare minte-corp, cursuri de posturologie și mereu am învățat de la colegii mei de formare cu care lucram.

Acest curs practic își propune să ofere o experiență trăită pentru a trece prin diferitele etape de dezvoltare și, astfel, să putem ajuta la facilitarea mișcărilor. Vom explora diferitele secvențe și reflecțiile care apar în fiecare moment pentru a ajuta la realizarea diferitelor itemi motori, fără a intra într-o metodă specifică de integrare. Ascultarea, simțirea, privirea fără judecată și atingerea ne vor însoți în această călătorie. Fiecare cale și experiență vor fi diferite și individuale.

Se recomandă îmbrăcăminte confortabilă și genunchiere.

În cadrul cursului, vom explora următoarele etape:

 • Nevoile bebelușului și relația cu mediul său.
 • Legăturile prin simțuri (atingere, miros, gust, vedere, auz).
 • Coordonarea ochi-mână.
 • Comunicare și joc.
 • Dezvoltarea motorie a bebelușului de la orizontalitate la verticalitate.

Ce poți învăța în acest curs?

 • Înțelegerea diferitelor secvențe motorii și cum să le însoțim.
 • Înțelegerea funcției reflexelor primitive și cum se încorporează în mișcarea bebelușului.

Abordarea pediatrică: de la concepție până la primele etape ale vieții

În funcție de etapă vom învața:
- nevoile bebelușului și relația cu mediul înconjurator
- legăturile pe care le face prin intermediul simțurilor (palpare, miros, gust, vizual, auz)
- coordonarea mână - ochi
- comunicare și joc

Dezvoltarea embrionară și fetală

Dezvoltarea 0-3 luni

- nevoile bebelușului și relația cu mediul înconjurator
- reflexe : de sucțiune, de Căutare, tonic asimetric a gâtului, de prindere
- mersul de la flexia fiziologică la extensie
- mersul de la poziția asimetrica spre poziția simetrică

Dezvoltare motorie 4-6 luni

- comunicare și joc
- reflexe: labirintic
- mersul pentru a explora spațiul
- întoarcerea - primul model de locomoție

Dezvoltarea 7-9 luni

Reflexe: babinski, tonic simetric a gâtului
Târârea, șederea și mersul în 4 labe

Dezvoltarea 10-12 luni

Poziția bipedă și răspunsuri la echilibru

 

Do. PhD. Alessandro Urbani

A) Introducere

B) Viața intrauterină

C) Nașterea (un eveniment unic)

Evoluția psiho-motorie în primele 24 luni

1. Primele trei luni : explorare senzorială

2. 3-9 luni : poziție pronată / în șezut

3. 9-12 luni : mers în 4 labe și verticalizare

4. 12-24 luni: mers

5. Reflexele arhaice

6. Evoluția psiho-motorie in primele 24 luni

7. Alimentația

8. Tehnici de bază

9. Orteze pentru suport

10. Exerciții pe care mama le poate face cu copilul

 

Participanții la curs vor primi:

- Suport de curs

- Diplomă de absolvire

 

 

Inscriere și detalii organizatorice:

 • Înscrierea se face direct de pe site - Aplică la Curs - Vă rugăm să vă înscrieți cu numele care doriți să apară pe diplomă ( dacă sunt necesare diacritice, cratimă, etc.)

 • În urma înscrierii se va primi o confirmare automată și una personală cu detaliile organizatorice (modalitate de plată, factură, locație, etc.)

 • Pret oficial curs:

 • 3500 RON- pret redus cu 10% doar pentru cursantii Academiei (daca ati mai participat la minim un curs fizic al Academiei)

 • 3890 RON - preț curs

 • 1945 RON - preț curs cu 50% reducere studenți

 • Modalitate de plată:  se va achita un avans de 50%, conform specificațiilor din factura proforma primită pe mail, după aplicarea la curs, restul de 50% se va achita la curs.

 • Cursul va fi tradus direct in limba romană

Plata se va efectua doar în urma înscrierii la curs prin completarea formularului de înscriere!

Plata poate fi efectuată de către cursant sau o altă persoană, cu specificația “plată rată 1 curs … oraș… numele cursantului”, spre exemplu: "Plata rata 1 curs Curs Pediatrie - Bucuresti, George Matei"

Rata a 2-a se poate achita tot prin depunere în cont/ virament bancar înainte de curs sau prin plata în numerar odată cu prezentarea la curs.

În urma plății veți primi factura fiscală pe email. Pentru factura fiscală pe persoana juridică, vă rugăm să ne transmiteți datele și să faceți viramentul bancar de pe numele firmei / cabinetului.

Academia Physio Sport Therapy își asumă responsabilitatea de a anunța cursanții din timp în cazurile excepționale (5%) când se anulează un curs din motive obiective și returnează toată suma achitată în contul persoanei înscrise.

 • **Exceptie fac situatiile de urgenta/alerta declarate la nivel national si tot ceea ce constituie un caz de forta majora.

 • **Plata se va face doar în urma primirii facturii proforme și a confirmării înregistrării la curs pe email.**

 • **Persoanele care doresc sa repete cursul vor achita o taxă de 190 de lei.**

 • Atenție: locurile la curs sunt limitate, iar plata avansului este obligatorie. În caz de neprezentare la curs – avansul se va transfera pentru următorul curs / perioada, la alegere. În caz de anulare a cursului (cazuri excepționale), avansul achitat se va returna de către Physio Sport Therapy Academy prin transfer bancar.

 • Cursurile se adreasează doar specialistilor in domeniu: medici (medicina sportiva, medicina de recuperare, ortopedie, traumatologie, etc.), fizioterapeuți, kinetoterapeuți, asistenți ai fizioterapeuților sau kinetoterapeuților, cat și studenților în an terminal, aferent specializarilor menționate.

 


Netopia Payments