Reechilibrarea catenelor miofasciale

Perioadele cursului:

 • 21-22 octombrie 2023 Timișoara
 • 24-25 februarie 2024 București
 • 23-24 noiembrie 2024 Brașov
Aplica la curs

Descrierea cursului:

Acest curs dorește să explice evoluția catenelor musculare în catene miofasciale, importanța diafragmei, originea mișcării fasciei și cele 6 catene miofasciale principale. De asemenea va oferi informații cu privire la funcțiile și disfuncțiile acestora și, mai ales, cum le putem reechilibra cu ajutorul unor tehnici simple și eficiente.

Se va lucra asupra alungirii catenelor fie la nivelul solului fie cu ajutorul băncii posturale și se vor detalia exercițiile care vor fi efectuate de către pacienți în cabinet/ centru și/sau acasă.

Cursul va elucida ce anume reprezintă catenele (lanțurile) miofasciale? Conform Thomas Mayers, unitatea interacționării și trecerea unuia în altul a fasciilor, mușchilor, aparatului ligamentar, articulațiilor și a periostului formează lanțuri funcționale pe linii de întindere. Reprezintă 12 linii meridiane ale miofasciei.

Acest curs este recomandat tuturor specialiștilor care își doresc atât cunoștințe solide în ceea ce privește funcționalitatea catenelor miofasciale, cât și soluții eficiente și rapide pentru pacienții / clienții lor.

Cine poarte participa la curs: fizioterapeuți, kinetoterapeuți, care lucrează în special cu sportivii, antrenori de wellness/fitness, terapeuți în masaj, medici în recuperarea medicală sau meidicina sportivă, studenții specialităților aferente.

Acum este posibil să se corecteze dezechilibrele posturale și patologiile asociate printr-o cale integrată a reprogramării posturale și a altor terapii.

Terapia pentru corectarea posturii modifică schema corporală la nivelul sistemului nervos central, reechilibrând tonusul muscular. Scopul este realizarea unui nou echilibru postural de către pacient, globalizând abordarea fizică, metabolică și psiho-emotională.

Cuprins curs:

1.Catenele (lanțurile) musculare și fasciale

    1.1 Istoria catenelor musculare, fasciale și miofasciale

    1.2. Funcțiile și disfuncțiile catenelor musculare, fasciale, miofasciale

 

2. Diafragma:

    2.1 Anatomia sa și mușchiul necesar funcționării catenelor, funcții specifice.

 

3. Reechilibrarea catenelor miofasciale:

    3.1 Postura pentru reechilibrarea catenelor, exerciții a fi efectuate de către pacient în cabinet/centru și/sau acasă

    3.2 Tehnici re reechilibrare a catenelor

    3.3 Cum să utilizăm banca posturală și eficiența ecesteia în rezultatul urmărit

 

 
 

La cursul Reechilibrarea catenelor miofasciale organizat in premieră in Romania vei avea ocazia sa inveti direct de la Alessandro Urbani D.O. Ph.D, care in prezent preda cursuri de posturologie, kinesiologie, osteopatie si terapii manuale la diverse academii.

In urma absolvirii universitatii si-a inceput activitatea ca si kinetoterapeut, urmand in acelasi timp cursuri de reprogramare posturala. A absolvit sectia de Osteopatie (DO- USA) si masterul de Posturologie Integrata (la Universitatea din Tor Vergata- Roma). 

A participat la mai multe cursuri de pregatire atat in Italia cat si in America cu scopul de a-si imbunatati cunostintele. A colaborat de asemenea si cu Technogym in vederea testarii echipamentelor Arke si Kinesis.

In urma necesitatii de a afla “cauza principala” a problemelor de care se lovea zi de zi in tratarea pacientilor sai si de asemenea multumita experientei avute alaturi de J.P Barral cu privire la tehnicile Cranio Sacrale si a tehnicii de manipulare neurala si viscerala a reusit sa dezvolte o metoda proprie de abordare. Aceasta combina informatia acumulata de-a lungul timpului cu tehnica sa de tratament, perfect in conformitate cu modul sau de a fi si de a-si intelege munca.

Cursurile de vindecare Pranich si Psych-K i-au fost de asemenea foarte utile in a avea o viziune mai larga asupra corpului omenesc si a energiei psihice.

Coordonatorul Clinicii AlterMedica din Italia si lector pentru mai multe academii din lume.

Conform pregatirii si experientei sale dansul cosidera ca fiecarei probleme ii trebuie gasita o rezolvare si examineaza organismul uman din toate punctele de vedere, la nivel fizic si energetic. Nerenuntand la procesul de cercetare si de asemenea continuand sa creasca pe plan profesional, Alessandro Urbani D.O. Ph.D  tinde spre imbunatatirea eficientei procedurilor de tratament adoptand metode care devin din ce in ce mai putin invazive pentru organismul uman.

Informatii privind activitatiea profesionala si academica:

www.alessandrourbani.com  www.altermedica.it

Înscriere și detalii organizatorice:

 • Înscrierea se face direct de pe site - Aplică la Curs - Vă rugăm să vă înscrieți cu numele care doriți să apară pe diplomă ( dacă sunt necesare diacritice, cratimă, etc.)

 • În urma înscrierii se va primi o confirmare automată și una personală cu detaliile organizatorice (modalitate de plată, factură, locație, etc.)

 • Pret oficial curs:

 • 1890 RON preț curs- pret redus cu 20% doar pentru cursantii Academiei (daca ati mai participat la minim un curs fizic al Academiei)

 • 2363 RON - pret curs

 • Modalitate de plată:  se va achita un avans de 50%, conform specificațiilor din factura proforma primită pe mail, după aplicarea la curs, restul de 50% se va achita la curs.

 • Cursul va fi tradus direct in limba romana

 • În cadrul acestui curs se poate achiziționa la preț special Body Balance Bench. Mai multe detalii despre produs aici.

Plata poate fi efectuată de către cursant sau o altă persoană, cu specificația “plată rată 1 curs … oraș… numele cursantului”, spre exemplu: "Plata rata 1 curs Posturologie - Bucuresti, George Matei"

Rata a 2-a se poate achita tot prin depunere în cont/ virament bancar înainte de curs sau prin plata în numerar odată cu prezentarea la curs.

În urma plății veți primi factura fiscală pe email. Pentru factura fiscală pe persoana juridică, vă rugăm să ne transmiteți datele și să faceți viramentul bancar de pe numele firmei / cabinetului.

Academia Physio Sport Therapy își asumă responsabilitatea de a anunța cursanții din timp în cazurile excepționale (5%) când se anulează un curs din motive obiective și returnează toată suma achitată în contul persoanei înscrise.

 • **Exceptie fac situatiile de urgenta/alerta declarate la nivel national si tot ceea ce constituie un caz de forta majora.
 • **Plata se va face doar în urma primirii facturii proforme și a confirmării înregistrării la curs pe email.**
 • **Persoanele care doresc sa repete cursul vor achita o taxa de 190 de lei.**
 • Atenție: locurile la curs sunt limitate, iar plata avansului este obligatorie. În caz de neprezentare la curs – avansul se va transfera pentru următorul curs / perioada, la alegere. În caz de anulare a cursului (cazuri excepționale), avansul achitat se va returna de către Physio Sport Therapy Academy prin transfer bancar.
 • Cursurile se adreasează doar specialistilor in domeniu: medici (medicina sportiva, medicina de recuperare, ortopedie, traumatologie, etc.), fizioterapeuți, kinetoterapeuți, asistenți ai fizioterapeuților sau kinetoterapeuților, cat și studenților în an terminal, aferent specializarilor menționate.

 

 


Netopia Payments