Physio Sport Therapy Academy

"Scientia Omnia Vincit"

Contact și Informații
E-mail: academiaphysiotherapy@gmail.com
Telefonic: 0770277369 (Luni-Vineri 14:00-16:00)

Reechilibrarea catenelor miofasciale

Perioadele cursului:

 • 23-24 noiembrie 2024 Brașov
Aplica la curs

Descrierea cursului:

Acest curs dorește să explice evoluția catenelor musculare în catene miofasciale, importanța diafragmei, originea mișcării fasciei și cele 6 catene miofasciale principale. De asemenea va oferi informații cu privire la funcțiile și disfuncțiile acestora și, mai ales, cum le putem reechilibra cu ajutorul unor tehnici simple și eficiente.

Se va lucra asupra alungirii catenelor fie la nivelul solului fie cu ajutorul băncii posturale și se vor detalia exercițiile care vor fi efectuate de către pacienți în cabinet/ centru și/sau acasă.

Cursul va elucida ce anume reprezintă catenele (lanțurile) miofasciale? Conform Thomas Mayers, unitatea interacționării și trecerea unuia în altul a fasciilor, mușchilor, aparatului ligamentar, articulațiilor și a periostului formează lanțuri funcționale pe linii de întindere. Reprezintă 12 linii meridiane ale miofasciei.

Acest curs este recomandat tuturor specialiștilor care își doresc atât cunoștințe solide în ceea ce privește funcționalitatea catenelor miofasciale, cât și soluții eficiente și rapide pentru pacienții / clienții lor.

Cine poarte participa la curs: fizioterapeuți, kinetoterapeuți, care lucrează în special cu sportivii, antrenori de wellness/fitness, terapeuți în masaj, medici în recuperarea medicală sau meidicina sportivă, studenții specialităților aferente.

Acum este posibil să se corecteze dezechilibrele posturale și patologiile asociate printr-o cale integrată a reprogramării posturale și a altor terapii.

Terapia pentru corectarea posturii modifică schema corporală la nivelul sistemului nervos central, reechilibrând tonusul muscular. Scopul este realizarea unui nou echilibru postural de către pacient, globalizând abordarea fizică, metabolică și psiho-emotională.

Cuprins curs:

1.Catenele (lanțurile) musculare și fasciale

    1.1 Istoria catenelor musculare, fasciale și miofasciale

    1.2. Funcțiile și disfuncțiile catenelor musculare, fasciale, miofasciale

 

2. Diafragma:

    2.1 Anatomia sa și mușchiul necesar funcționării catenelor, funcții specifice.

 

3. Reechilibrarea catenelor miofasciale:

    3.1 Postura pentru reechilibrarea catenelor, exerciții a fi efectuate de către pacient în cabinet/centru și/sau acasă

    3.2 Tehnici re reechilibrare a catenelor

    3.3 Cum să utilizăm banca posturală și eficiența ecesteia în rezultatul urmărit

 

 
 

La cursul Reechilibrarea catenelor miofasciale organizat in premieră in Romania vei avea ocazia sa inveti direct de la Alessandro Urbani D.O. Ph.D, care in prezent preda cursuri de posturologie, kinesiologie, osteopatie si terapii manuale la diverse academii.

In urma absolvirii universitatii si-a inceput activitatea ca si kinetoterapeut, urmand in acelasi timp cursuri de reprogramare posturala. A absolvit sectia de Osteopatie (DO- USA) si masterul de Posturologie Integrata (la Universitatea din Tor Vergata- Roma). 

A participat la mai multe cursuri de pregatire atat in Italia cat si in America cu scopul de a-si imbunatati cunostintele. A colaborat de asemenea si cu Technogym in vederea testarii echipamentelor Arke si Kinesis.

In urma necesitatii de a afla “cauza principala” a problemelor de care se lovea zi de zi in tratarea pacientilor sai si de asemenea multumita experientei avute alaturi de J.P Barral cu privire la tehnicile Cranio Sacrale si a tehnicii de manipulare neurala si viscerala a reusit sa dezvolte o metoda proprie de abordare. Aceasta combina informatia acumulata de-a lungul timpului cu tehnica sa de tratament, perfect in conformitate cu modul sau de a fi si de a-si intelege munca.

Cursurile de vindecare Pranich si Psych-K i-au fost de asemenea foarte utile in a avea o viziune mai larga asupra corpului omenesc si a energiei psihice.

Coordonatorul Clinicii AlterMedica din Italia si lector pentru mai multe academii din lume.

Conform pregatirii si experientei sale dansul cosidera ca fiecarei probleme ii trebuie gasita o rezolvare si examineaza organismul uman din toate punctele de vedere, la nivel fizic si energetic. Nerenuntand la procesul de cercetare si de asemenea continuand sa creasca pe plan profesional, Alessandro Urbani D.O. Ph.D  tinde spre imbunatatirea eficientei procedurilor de tratament adoptand metode care devin din ce in ce mai putin invazive pentru organismul uman.

Informatii privind activitatiea profesionala si academica:

www.alessandrourbani.com  www.altermedica.it

Înscriere și detalii organizatorice:

 • Înscrierea se face direct de pe site - Aplică la Curs - Vă rugăm să vă înscrieți cu numele care doriți să apară pe diplomă ( dacă sunt necesare diacritice, cratimă, etc.)

 • În urma înscrierii se va primi o confirmare automată și una personală cu detaliile organizatorice (modalitate de plată, factură, locație, etc.)

 • Pret oficial curs:

 • 1890 RON preț curs- pret redus cu 20% doar pentru cursantii Academiei (daca ati mai participat la minim un curs fizic al Academiei)

 • 2363 RON - pret curs

 • 1182 RON - preț cu 50% reducere pentru studenți

 • Modalitate de plată:  se va achita un avans de 50%, conform specificațiilor din factura proforma primită pe mail, după aplicarea la curs, restul de 50% se va achita la curs.

 • Cursul va fi tradus direct in limba romana

 • În cadrul acestui curs se poate achiziționa la preț special Body Balance Bench. Mai multe detalii despre produs aici.

 

Body Balance Bench - Banca Posturală, este un instrument pentru reechilibrarea posturală, care permite restabilirea stării de bine a spatelui și a tuturor structurilor osoase și musculare prin intermediul unor exerciții specifice efectuate într-o poziție corectă.


Este singurul instrument capabil să reechilibreze postura cu simplitate și într-un timp foarte scurt, acționând asupra globalității lanțurilor musculare. Banca Posturală poate restabili libertatea și starea de bine a întregului corp prin alungarea musculaturii globale dezechilibrate, adică o alungare musculară realizată într-o poziție corectă. Acest lucru împiedică corpul să efectueze "compensări", adică acele mecanisme antalgice pe care corpul nostru le pune în aplicare pentru a scăpa de tensiuni, dureri sau simple disconforturi, pe care le consideră nedorite sau contrare supraviețuirii sale normale.


Una dintre problemele cele mai comune este retracția musculară, o condiție cauzată de fibrotizarea conectorilor interni ai mușchilor, dar reversibilă pasiv prin tratamente specifice pe banca posturală sau masaje.


Mușchii retractori dezechilibrează atât segmentul corporal primar afectat, cât și alte zone "aparent" îndepărtate, dar care suferă secundar de această condiție.
Pentru a da un exemplu simplu, o retracție a musculaturii lombare și a psoasului iliac, în special când este asociată cu o slăbiciune a musculaturii posterioare a coapsei și a abdomenului, poate determina cu ușurință o rotație excesivă anterioară cronică a pelvisului.


Mici traume sau contracturi aparent nesemnificative, aparent rezolvate, pot provoca în schimb durere și ulterior hipomobilitate. Reacția organismului este logică, respectiv aceea de a compensa schimbând postura și întărind alte zone pentru a descărca cele dureroase. Rezultatul pe termen lung este, aproape întotdeauna, o suprasolicitare cu inflamație a zonelor suprarecrutate.


Instabilitatea sau o durere aparent imperceptibilă la o picior poate determina persoana să își încarce complet greutatea corporală pe celălalt picior atunci când este în picioare, ceea ce apasă inevitabil asupra articulațiilor, ligamentelor, meniscului etc.
Cu Banca Posturală, respectând acest principiu cauză-efect, nu se solicită direct zona dureroasă care, în general, dacă nu este vorba de traume directe, este deja o zonă stresată (hipercinetică).


Ulterior, pot fi interesante și utile tehnicile de decontractare a diafragmei, care, datorită numeroaselor sale inserții, poziției sale centrale în corp și importanței sale funcționale, poate duce la diverse probleme afectând chiar organele interne, dacă este compromisă.


Cum se lucrează cu Banca Posturală? Acesta poate fi articulat în diferite moduri, în funcție de nevoi specifice, cu durată variabilă.

Principalele modalități sunt următoarele:


1. Cu terapeutul personal: o ședință de lucru cu un tehnician care va evalua postura clientului, efectuând o discuție separată. Acesta va propune un antrenament cu exerciții specifice, orientate spre îmbunătățirea problemelor identificate (potrivit pentru toți utilizatorii cu sau fără probleme care doresc un antrenament personalizat pentru cazul lor specific);


2. Cu antrenorul personal: se organizează grupuri mici (de la 2 la 4 persoane maximum), în care se vor efectua exerciții pe banca posturală în două moduri: o parte în funcție de diferitele nevoi ale utilizatorilor, iar o altă parte va consta în exerciții standard pentru reechilibrarea posturală. În prealabil, se va realiza o analiză posturală rapidă pentru a evalua eventualele probleme posturale evidente (potrivit pentru utilizatorii cu probleme ușoare sau care au rezolvat deja probleme specifice în câteva ședințe personale);


3. Cu grupul Băncii Posturale: se organizează grupuri de la 7/8 persoane până la aproximativ 20, în care se vor efectua exerciții standard pentru reechilibrarea posturală (potrivit pentru persoanele sănătoase care s-au supus deja unor ședințe personale sau de coaching și doresc să mențină în timp rezultatele obținute).

Cine poate beneficia?


1. Persoanele afectate de lombalgie, dureri cervicale, contracturi la nivelul umerilor, dureri articulare, pubalgii etc.;


2. Persoanele care doresc să-și reabiliteze musculatura după un traumatism;


3. Persoanele care doresc să-și reechilibreze propria postură;


4. Sportivii din orice disciplină care doresc să-și îmbunătățească performanța sportivă;


5. Persoanele care întâmpină dificultăți în relaxare și doresc să-și elibereze tensiunile și bagajul emoțional.

Plata poate fi efectuată de către cursant sau o altă persoană, cu specificația “plată rată 1 curs … oraș… numele cursantului”, spre exemplu: "Plata rata 1 curs Posturologie - Bucuresti, George Matei"

Rata a 2-a se poate achita tot prin depunere în cont/ virament bancar înainte de curs sau prin plata în numerar odată cu prezentarea la curs.

În urma plății veți primi factura fiscală pe email. Pentru factura fiscală pe persoana juridică, vă rugăm să ne transmiteți datele și să faceți viramentul bancar de pe numele firmei / cabinetului.

Academia Physio Sport Therapy își asumă responsabilitatea de a anunța cursanții din timp în cazurile excepționale (5%) când se anulează un curs din motive obiective și returnează toată suma achitată în contul persoanei înscrise.

 • **Exceptie fac situatiile de urgenta/alerta declarate la nivel national si tot ceea ce constituie un caz de forta majora.
 • **Plata se va face doar în urma primirii facturii proforme și a confirmării înregistrării la curs pe email.**
 • **Persoanele care doresc sa repete cursul vor achita o taxa de 190 de lei.**
 • Atenție: locurile la curs sunt limitate, iar plata avansului este obligatorie. În caz de neprezentare la curs – avansul se va transfera pentru următorul curs / perioada, la alegere. În caz de anulare a cursului (cazuri excepționale), avansul achitat se va returna de către Physio Sport Therapy Academy prin transfer bancar.
 • Cursurile se adreasează doar specialistilor in domeniu: medici (medicina sportiva, medicina de recuperare, ortopedie, traumatologie, etc.), fizioterapeuți, kinetoterapeuți, asistenți ai fizioterapeuților sau kinetoterapeuților, cat și studenților în an terminal, aferent specializarilor menționate.

 

 

 


Netopia Payments