Physio Sport Therapy Academy

"Scientia Omnia Vincit"

Contact și Informații
E-mail: academiaphysiotherapy@gmail.com
Telefonic: 0770277369 (Luni-Vineri 14:00-16:00)

Bandajarea Rigidă Sportivă

Perioadele cursului:

Nespecificat

Descrierea cursului:

Conținutul acestui curs este bazat pe ani de practică de recuperare în sport cu utilizarea tehnicilor de bandajare sportivă, precum și perfecționarea constantă a cunoștințelor și abilităților în lucrul cu sportivii.

Cursul păstrează standardele educaționale internaționale privind utilizarea benzilor sportive. Specialiștii din toata lumea, atât în medicina sportivă, cât și în reabilitarea fizică urmează cursuri de perfecționare specializate.  În prezent, metoda tapingului sportiv este folosită în principal în sport și pentru nevoile medicinei sportive ca prevenire a leziunilor sistemului musculo-scheletal al sportivului. 

Un fapt important este că consiliul educațional al Asociației Naționale Americane de Atletism Trainers (NATA) a identificat metoda taping-ului sportiv drept una dintre principalele abilități educaționale în formarea unui specialist în medicina sportivă de cel mai înalt nivel.

Cursul evidențiază în mod constant elementele  anatomice și fiziologice care sunt importante pentru aplicarea metodei Athletic taping, aspecte cheie ale fundamentării clinice și fiziologice a metodei.

Sunt dezvăluite caracteristicile diferitelor tipuri de benzi sportive și nuanțele utilizării lor combinate în funcție de stadiul traumatismului sau afecțiunii. 

Tehnicile și tipurile de aplicații prezentate la curs sunt recomandate pentru utilizare de către comunitățile medicale profesionale specializate din diferite țări ale lumii.

Oricare dintre aplicațiile prezentate poate fi completată sau înlocuită de un specialist la discreția acestuia, în funcție de cazul clinic specific.

Dezvoltarea metodelor de aplicare a plasturilor neelastici și a pansamentelor fixative în scopuri medicale este legată de numele Dr. Virgil Gibney.

În 1885, în cartea lui E. Cottrell „On some common Injuries to Limbs”, au apărut primele recomandări pentru bandajarea articulațiilor gleznei lezate folosind o bandă cauciucată cu un strat adeziv pe o parte.

De aici începe istoria și dezvoltarea bandajărilor rigide și elastice în sport și tratamentul pacienților cu traumatisme.

Cuprins curs:

1. Introducere

1.1. Termeni de bază pentru bandajarea sportivă

1.2. Anatomie și terminologie aferentă

1.3. Materiale și principii de lucru

1.4. Indicații și contraindicații pentru bandajarea sportivă rigidă

1.5. Precauții și condiții pentru lucrul cu banda sportiva rigidă

1.6. Tehnici de bandajare sportivă

 

2. Articulația gleznei

2.1. Anatomia articulației gleznei

2.2. Biomecanica articulației gleznei

2.3. Bandajarea sportivă a articulației gleznei în perioada acută

2.4. Bandajarea sportivă a tălpii în perioada acută

2.5. Bandajarea sportivă în perioada de antrenament

 

3. Articulația genunchiului

3.1. Anatomia articulației genunchiului

3.2. Biomecanica articulației genunchiului

3.3. Bandajarea sportivă pentru sustinerea aparatului ligamentar al articulatiei genunchiului

3.4. Bandajarea sportivă a articulației genunchiului pentru prevenirea hiperextensiei genunchiului

 

4. Articulația coxofemurală

4.1. Anatomia articulației coxofemurale

4.2. Biomecanica articulației coxofemurale

4.3. Bandajarea sportivă a articulației coxofemurale

 

5. Articulația umărului

5. 1. Anatomia articulației umărului

5. 2. Biomecanica articulației umărului

5. 3. Bandajarea sportivă a articulației umărului

5. 4. Bandajarea funcțională a articulației umărului cu bandă elastică autoadezivă

 

6. Articulația cotului

6.1. Anatomia articulației cotului

6.2. Biomecanica articulației cotului

6.3. Bandajarea sportivă pentru susținerea aparatului ligamentar al articulației cotului

 

7. Articulatia mâinii

7.1. Anatomia articulației mâinii

7.2. Biomecanica articulației mâinii

7.3. Bandajarea sportivă a articulației mâinii

 

8. Reguli de combinare a diferitelor tehnici de bandajare sportivă

 

Ce vei primi in calitate de cursant:

 • Suport de curs 

 • Benzi pentru practică

 • Certificat de absolvire al cursului

 • Reducere pentru evenimentele organizate de Physio Sport Therapy Academy

 • Cunoștințe și abilități noi 

 • Garanție de 100% pentru calitatea cursului și a materialelor. Dacă cursantul nu este mulțumit de calitatea informației sau a experienței primite în urma cursului, banii se vor returna 100%

 • Suport gratuit din partea instructorilor Physio Sport Therapy privitor la orice întrebare de specialitate

 • Pauze de cafea relaxante 

   

La acest curs vei avea ocazia să înveți direct de la Vladimir Botezatu, doctorand si kinetoterapeut cu peste 12 ani experiență; specialist in neurorecuperare; fondator al Clinicii KinetoTerra (Chișinău); participant la zeci de congrese si cursuri de specializare internationale, peste 40 de emisiuni televizate din domeniul recuperarii medicale; specialist și instructor acreditat Medical Taping Concept,Terapia Trigger Points Basic și Advanced, Fasciq și Bandajarea medicală rigidă.

 

Inscriere și detalii organizatorice:

 • Înscrierea se face direct de pe site - Aplică la Curs - Vă rugăm să vă înscrieți cu numele care doriți să apară pe diplomă ( dacă sunt necesare diacritice, cratimă, etc.)

 • În urma înscrierii se va primi o confirmare automată și una personală cu detaliile organizatorice (modalitate de plată, factură, locație, etc.)

 • 1200 RON - pret redus cu 20% doar pentru cursantii Academiei (daca ati mai participat la minim un curs fizic al Academiei)

 • 1500 RON - pret curs 

 • Modalitate de plată:  Pentru confirmarea locului la curs se va achita minim un avans de 50% din prețul cursului prin transfer bancar. Restul de 50% se poate achita tot prin transfer bancar sau cash la curs. Se poate achita suma integrala prin transfer bancar.

 • Plata se va efectua doar în urma înscrierii la curs prin completarea formularului de înscriere!

  Plata poate fi efectuată de către cursant sau o altă persoană, cu specificația “plată rată 1 curs … oraș… numele cursantului”, spre exemplu: "Plata rata 1 curs Rigid tape - Bucuresti, George Matei"

  Rata a 2-a se poate achita tot prin depunere în cont/ virament bancar înainte de curs sau prin plata în numerar odată cu prezentarea la curs.

  În urma plății veți primi factura fiscală pe email. Pentru factura fiscală pe persoana juridică, vă rugăm să ne transmiteți datele și să faceți viramentul bancar de pe numele firmei / cabinetului.

  Academia Physio Sport Therapy își asumă responsabilitatea de a anunța cursanții din timp în cazurile excepționale (5%) când se anulează un curs din motive obiective și returnează toată suma achitată în contul persoanei înscrise.

 • **Exceptie fac situatiile de urgenta/alerta declarate la nivel national si tot ceea ce constituie un caz de forta majora.

 • **Plata se va face doar în urma primirii facturii proforme și a confirmării înregistrării la curs pe email.**
 • **Persoanele care doresc sa repete cursul vor achita o taxa de 190 de lei.**

 • Atenție: locurile la curs sunt limitate, iar plata avansului este obligatorie. În caz de neprezentare la curs – avansul se va transfera pentru următorul curs / perioada, la alegere. În caz de anulare a cursului (cazuri excepționale), avansul achitat se va returna de către Physio Sport Therapy Academy prin transfer bancar.

 • Cursurile se adreasează doar specialistilor in domeniu: medici (medicina sportivă, medicină de recuperare, ortopedie, traumatologie, etc.), fizioterapeuți, kinetoterapeuți, asistenți ai fizioterapeuților sau kinetoterapeuților, cat și studenților în an terminal, aferent specializarilor menționate.

 


Netopia Payments