Physio Sport Therapy Academy

"Scientia Omnia Vincit"

Contact și Informații
E-mail: academiaphysiotherapy@gmail.com
Telefonic: 0770277369 (Luni-Vineri 14:00-16:00)

Kinesiologie - Touch for Health

Perioadele cursului:

Nespecificat

Descrierea cursului:

Pentru vizualizarea webinarului gratuit, accesați aici.

Acest curs este recunoscut de către Colegiul Internațional de Kinesiologie (CIK) și oferă o diplomă acreditată de către aceștia.

Ce reprezintă kinesiologia?

O definiție generală a kinesiologiei este că organismul uman "știe" cel mai bine ce anume îi face bine, ce îl ajută, ce îi lipsește și ce îl deranjează. Feedback-ul oferit de către testarea musculară poate fi folosit pentru consultarea directă a corpului într-o manieră facilă.

Kinesiologia este o ramură a medicinei alternative sau complementare și înseamnă "doctrina mișcării", adică mișcările interne și externe ale ființei umane.

Sunt diferite metode de practicare a Kinesiologiei, însă toate au un lucru în comun: scopul lor este îmbunătățirea stării de bine a oamenilor și utilizarea testării musculare ca instrument principal.

Kinesiologia este o tehnică care îi poate ajuta pe oameni în procesul de autodepășire, în special într-un moment de criză, sau când caută un punct de sprijin sau o clarificare. Oferă o abordare holistică a omului sub toate aspectele sale: emoțional, mental, structural, biochimic și spiritual.

Elemente de bază ale kinesiologiei:

1. Corpul, mintea și sufletul sunt privite ca o entitate inseparabilă. Conștiința profundă a corpului.

2. Tot ce trăim se păstrează la nivelul organismului nostru. Organismul nostru știe mai bine de ce avem noi nevoie decât știm noi; așadar știe exact ce este bun pentru noi, ce ne provoacă suferintă și de ce avem nevoie ca să ne simțim mai bine.

3. Prin limbajul corpului și al mușchilor putem accesa această cunoaștere profundă, înțelepciunea noastră interioară.

4. Ceea de ce devenim conștienți poate fi elaborată și integrată: ne reîntoarcem la echilibru, la fluidizarea fluxului de energie.

Beneficiile kinesiologiei:

Cei care aplică kinesiologia asupra propriei persoane pentru perioade îndelungate de timp deseori beneficiază de o vitalitate mai mare și o creștere a acurateței mentale, care este de asemenea asociată cu o încredere în sine crescută și o cunoaștere de sine mai profundă.

Abordarea kinesiologiei este foarte simplă și foarte eficientă: cu ajutorul reacțiilor și testărilor musculare se găsesc și se vindecă blocajele individuale. În fond este pur și simplu despre suportul sau activarea puterilor de vindecare ale organismului. Focusul nu este atât de mult pe simptom, cât pe potențialul organismului.

Kinesiologia utilizează de asemenea modelul de energie al medicinei tradiționale chineze. Acesta este bazat pe relațiile dintre căile de energie din corp (meridianele) și organele specifice.

Chiropractorul american dr. George Goodheart a realizat că meridianele și organele sunt de asemenea asociate unor mușchi specifici. Așadar kinesiologia este despre identificarea și echilibrarea dezechilibrelor și tulburărilor energetice.

Abordarea kinesiologică:

Abordarea kinesiologică este caracterizată de faptul că pacientului nu îi sunt atribuite procese externe bine stabilite, precum în cazul tehnicilor de masaj, tehnicilor chiropractice etc.

Inteligența organismului determină modul de compensare independent și individual. Astfel se asigură că sunt luate doar măsurile adecvate și sunt bine primite de către organism. Corpul indică ce anume trebuie făcut, când, unde și în ce ordine.

Kinesiologia nu este legată de o anumită filosofie. Este deschisă pentru orice tip de cunoaștere care ajută oamenii.

Importanța testării musculare:

Orice tip de stres (gânduri, emoții, substanțele care afectează organismul etc.), are un efect imediat asupra organismului și prin urmare asupra mușchilor. Principiul de bază al testării musculare este că toți mușchii reacționează la stres cu o scurtă blocare sau eroare. Reacția musculară este controlată de către sistemul nervos central și nu poate fi controlată sau manipulată în mod deliberat de către minte.

Descoperirea acestui feedback este bazată, printre alte aspecte, pe experimentele și studiile lui dr. George Goodheart.

Dânsul a observat că procesele fizice și psihice ale oamenilor sunt reflectate de asemenea în funcțiile mușchilor. În 1964 a creat o procedură simplă de verificare care detectează această funcție musculară fără ajutorul unui aparat: testarea musculară.

Cum are loc testarea musculară?

Persoana care este testată este rugată să mențină încordarea părții corpului care este testată (de obicei mâna sau piciorul) în momentul apăsării ușoare a persoanei care aplică testarea. Rezultatele testării (mușchi blocați sau deblocați) pot oferi indicații cu privire la blocajele energetice ale persoanei examinate.

Indiferent de mușchiul care este folosit pentru testare, toți mușchii voluntari vor răspunde la un stimul de stres cu o decuplare scurtă. În funcție de abordarea kinesiologică, unul sau mai mulți mușchi vor acționa ca mușchi indicatori. De obicei se utilizează mușchiul brahioradial pentru că obosește mai greu în timpul testării.

Ce anume testăm?

În testarea musculară se testează energia, nu forța musculară. Doar o presiune ușoară se aplică asupra mușchiului. Când găsim blocaje primim informații direct din partea organismului despre un blocaj al fluxului de energie și prin urmare un dezechilibru al sistemului.

De ce aplicăm testarea musculară:

Testarea musculară este instrumentul principal al kinesiologiei. Oferă acces la înțelepciunea profundă a organismului. Prin testarea musculară putem comunica direct cu subconștienul.

Nu numai că arată diferențele între energia fluidă și cea blocată ci și oferă modalitatea de ajustare a echilibrului.

Triunghiul sănătății:

Un dezechilibru prezent în orce element al triunghiului este reflectat în celelalte două părți conectate la el: dezechilibrul unui organ sau a unui meridian afectează funcționalitatea mușchiului asociat, dar și dezechilibrul unui mușchi afectează funcționalitatea organului și meridianul asociat acestuia.

Celelalte aspecte reprezentate de către triunghiul echilateral reprezintă integrarea echilibrată a celor trei nivele funcționale (structural, biochimic și emoțional), fiecare parte a triunghiului interacționează cu celelalte într-o tensiune structurală constantă care este acompaniată de către o implicare a emoților persoanei în cauză, emoțile. în schimb, interacționează cu sistemul digestiv care evident interferează cu modul normal de digerare a mâncării. Iar daca procesul de absorbție este tulburat, partea biochimică a triunghiului este implicată, apare o deficiență digestivă iar aceasta cauzează slăbiciune musculară, care agravează tensiunea structurală.

Fundația Touch for Health:

Dr. John F. Thie, împreună cu soția dânsului Carrie, după colaborarea îndelungată cu dr. Goodheart au încercat să descopere ce alte metode de vindecare naturală mai pot fi oferite pacienților.

Și-a dedicat viața formării unui program numit Vindecarea prin Sine, care era o combinație de tehnici de comunicare verbală dezvoltate de către Carrie cu tehnicile de kinesiologie și chiropractică aplicate de dânsul.

Din experiența predării acestui program a apărut cartea O atingere pentru sănătate care a fost un mare success. Fundația Touch for Health (O atingere pentru sănătate) s-a fondat în Statele Unite și s-a răspândit în Asia și Australia, ajungând mai apoi în Europa.

 

Cursul de Kinesiologie - Touch for Health:

Cursul de Kinesiologie - Touch for Health vă permite să abordați și să învățați Kinesiologia printr-un program de instruire aprobat la nivel internațional de către Colegiul Internațional de Kinesiologie (CIK) din Australia.

Nivelul Basic (de bază) este structurat în 4 module: TFH1, THF2, THF3, THF4. Fiecare modul durează două zile.

La sfârșitul fiecărui curs se emite un certificat de participare recunoscut de către Colegiul Internațional de Kinesiologie (CIK).

 

TFH 1 - Touch for Health Modul 1

Nr. minim de ore: 18

Acesta este modulul de bază prin care milioane de oameni au aflat despre Kinesiologia Aplicată.

Se va preda testarea musculară într-un mod detaliat și faimoasa reechilibare a celor 14 mușchi va fi de asemenea menționată. Fiecare mușchi este conectat cu un meridian și un organ corespondent. Prin reechilibrarea celor 14 mușchi stimulăm și distribuim energie vitală în toate părțile corpului.

Vom explica de asemenea și teoriile de bază ale kinesiologiei și două teste foarte eficiente: unul prentru eliminarea stresului iar celălalt pentru a afla ce tipuri de alimente sunt mai potrivite pentru fiecare persoană în parte.

Program modul 1:

 • teoria și scurtă istorie a Kinesiologiei aplicate

 • introducere în meridiane

 • masajul meridianelor

 • tehnici de bază pentru un răspuns muscular de încredere

 • arta testării musculare

 • conștientizarea posturii

 • 14 teste musculare și 5 tehnici de creștere a forței musculare

 • tehnica eliberării stresului și a traumelor emoționale

 • testul verificării stresului alimentar

 • test de substituire

 • test simplu pentru durere

 • inhibare vizuală și auditivă

 • provocare

 • procedura de reechilibrare

 

 TFH 2 - Touch for Health Modul 2:

Cerințe: TFH Modul 1 - nr. minim de ore: 16

Program modul 2:

 • recapitularea și imprimarea tehnicilor învățate în cadrul TFH modul 1.

 • testarea și corectarea a altor 14 mușchi

 • reechilibrarea cu ajutorul celor 5 elemente

 • punctele trigger și abordarea lor din punct de vedere al Kinesiologiei

 • punctele de presopunctură pentru tonifierea musculară

 • reechilibrarea în funcție de scop

 • roata meridianelor și tehnica de reechilibrare

 • presopunctura ca tratament al durerii

 • eliminarea stresului evenimentelor viitoare

 • mișcarea încrucișată în scopul integrării

 • tehnicile celulei fusiforme și a aparatului Golgi

 • locația circuitului

 • strategii de reechilibrare

 

TFH 3 - Touch for Health Modul 3:

Cerințe: TFH Modul 2 - nr. minim de ore: 16

Program modul 3:

 • punctele de presopunctură pentru sedare

 • memorie (pauză-blocare)

 • tehnica pentru mușchii reactivi

 • testarea și corectarea a altor 15 mușchi

 • încheietura chinezească și utilizarea acesteia în cadrul kinesiologiei

 • tehnica celor 5 elemente cu ajutorul sunetelor

 • bandajarea pentru tratamentul durerii

 • testul controlului mersului cu corectare relativă

 • tehnica pentru crampe musculare

 • ușurarea stresului postural

 • reechilibarea fluxului de energie către 8. (8 Tibetan)

 • eliminarea stresului emoțional cu privire la întâmplările din trecut

 • strategii de reechilibrare

 

TFH 4 - Touch for Health Modul 4:

Cerințe: TFH Modul 3 - nr. minim de ore: 16

Program modul 4:

 • reechilibarea celor 5 elemente cu ajutorul emoțiilor

 • teoria punctelor de presopunctură

 • punctele Luo

 • corectarea slăbiciunii bilaterale a unui mușchi

 • test alimentar cu tipuri de sensibilitate la mediul înconjurător

 • analiza posturală din punct de vedere kinesiologic

 • tehnica celor 5 elemente cu ajutorul nutriției

 • 42 de mușchi văzuți dintr-o perspectivă structurală

 • tehnica celor 5 elemente cu ajutorul culorilor

 • tehnica pentru cap și gât, spate și genunchi

 • proceduri de reechilibrare

 

Despre Instructor:

Patrizia Perniconi a absolvit profilul de Asistență Socială în cadrul școlii CEPAS din Roma în anul 1984, a lucrat în centre de consiliere și ca voluntar în cadrul diferitor asociații. 

Practicantă a metodei Shiatsu din 1994, a absolvit Association d'etudes de recherches alternatives din Lousanna (Switzerland).

În cei trei ani petrecuți în cadrul acestei școli a învățat mai multe despre terapia moxa, nutriția naturală, practicarea Yoga și meditație.

Între anii 1997-98 a obținut nivelele 1 și 2 în cadrul metodei Osho Neo Reiki (metoda USUI), iar mai apoi a participat la un curs despre pietre prețioase și cristale unde a obținut de asemenea certificări pentru nivelele 1 și 2.

Drumul profesional a purtat-o către kinesiologia specializată în anul 2004 și această metodă i-a plăcut atât de mult încât a integrat-o în cadrul celorlalte tehnici utilizate.

Lumea fantastică a kinesiologiei i-a permis să își dezvolte afinitatea naturală pentru ajutorarea altor persoane într-o manieră non-invazivă și foarte eficientă care de asemenea îi călăuzește pe pacienți către autocunoaștere și mai presus de toate către eliminarea stresului și a disconfortului produs de acesta. 

A participat la cursurile susținute de către IKSEN în Maderno sul Garda și și-a obținut diploma atât de practician cât și de instructor al celor patru module TFH.

În anul 2010 s-a întâlnit cu Philip Rafferty, kinesiologistul australian de renume mondial, în cadrul programului acestuia Kinergetics and Reset.

Tot în anul 2010 a devenit practician Reset modul 1, iar în anul 2012 a devenit instructor pentru modulele 1 și 2 ale tehnicii Reset la fel ca și pentru primul modul din Kinergetics (K1)

În anul 2011 a participat la un curs pentru metoda PSYCH-KÆ și a devenit practician.

În anul 2013 a devenit instructor pentru modulele 2 și 3 Kinergetics (K2 și K3)

În anul 2014 a devenit instructor pentru modulul 4 (K4) iar în anul 2016 pentru modulul 5 (K5)

În anul 2017 a obținut certificarea pentru " RESET 1 and 2 Instructor Trainer" . Este autorizată să predea până la modulul 6. (K6). A obținut de asemenea certificarea de practician pentru cursul lui Charles Krebs și Adam Lehman "The science and practical application of Informative Medicine " (Știința și aplicația practică a medicinei informative)

În iulie 2018 a participat la cursul Instructor Refresher Course a școlii Touch for Health și a primit autorizarea să predea cursul monotematic "Reactivarea Chi-ului"

În octombrie 2018 a participat la cursul " Touch for Health Proficiency Training ".

Mai multe detalii despre instructor și metodele predate de dânsa:

https://www.patriziaperniconi.it/

 

Ce veți primi în calitate de cursant:

 • Certificat eliberat de Physio Sport Therapy Academy

 • Certificat acreditat eliberat de Colegiul Internațional de Kinesiologie (CIK) 

 • Manual în limba engleză publicat de către Colegiul Internațional de Kinesiologie (CIK)

 • Suport de curs în limba română

 

Înscriere și detalii organizatorice:

 • Înscrierea se face direct de pe site - Aplică la Curs - Vă rugăm să vă înscrieți cu numele care doriți să apară pe diplomă ( dacă sunt necesare diacritice, cratimă, etc.)

 • În urma înscrierii se va primi o confirmare automată și una personală cu detaliile organizatorice (modalitate de plată, factură, locație, etc.)

 • Pret special: 1400 lei per modul 

 • OFERTĂ limitată: 10% extra reducere pentru 2 cursuri LA ÎNSCRIEREA și participarea LA 2 CURSURI din perioada sept.-dec. 2022.

 • OFERTĂ limitată: 15% extra reducere pentru 3 cursuri LA ÎNSCRIEREA și participarea LA 3 CURSURI din perioada sept.-dec. 2022.

 • OFERTA nu se aplica pentru cumularea a doua sau a celor patru module ale acestui curs.

 • Modalitate de plată:  se va achita minim un avans de 50%, conform specificațiilor din factura proforma primită pe mail, după aplicarea la curs, restul de 50% se va achita la curs. De asemenea se poate achita integral toată suma/fiecare modul în parte prin transfer bancar.

 • Modalitate de plată: este posibilă achitarea sumei totale (a celor 4 module) în 7 rate egale (martie 2022-septembrie 2022) a câte 800 RON/lună - pentru această modalitate de înscriere vă rugăm să menționați la secțiunea Comentariu/Întrebare în cadrul înscrierii: solicit plată prin contract de studii.

 • Cursul va fi tradus direct in limba romana

 

Plata se va efectua doar în urma înscrierii la curs prin completarea formularului de înscriere!

Plata poate fi efectuată de către cursant sau o altă persoană, cu specificația “plată rată 1 curs … oraș… numele cursantului”, spre exemplu: "Plata rata 1 curs Kinesiologie - Cluj-Napoca, George Matei"

Rata a 2-a se poate achita tot prin depunere în cont/ virament bancar înainte de curs sau prin plata în numerar odată cu prezentarea la curs.

În urma plății veți primi factura fiscală pe email. Pentru factura fiscală pe persoana juridică, vă rugăm să ne transmiteți datele și să faceți viramentul bancar de pe numele firmei / cabinetului.

Academia Physio Sport Therapy își asumă responsabilitatea de a anunța cursanții din timp în cazurile excepționale (5%) când se anulează sau se amână un curs din motive obiective și returnează toată suma achitată în contul persoanei înscrise.

 • **Exceptie fac situatiile de urgenta/alerta declarate la nivel national si tot ceea ce constituie un caz de forta majora.
 • **Plata se va face doar în urma primirii facturii proforme și a confirmării înregistrării la curs pe email.**

 • **Persoanele care doresc sa repete cursul vor achita o taxa de 190 de lei.**

 • Atenție: locurile la curs sunt limitate, iar plata avansului este obligatorie. În caz de neprezentare la curs – avansul se va transfera pentru următorul curs / perioada, la alegere. În caz de anulare sau amânarea cursului (cazuri excepționale), avansul achitat se va returna de către Physio Sport Therapy Academy prin transfer bancar.

 • Cursurile se adreasează doar specialistilor in domeniul medical: medici (medicina sportiva, medicina de recuperare, ortopedie, traumatologie, etc.), fizioterapeuți, kinetoterapeuți, asistenți ai fizioterapeuților sau kinetoterapeuților, cat și studenților în anul al 2-lea sau terminal, aferent specializarilor menționate.

 

 


Netopia Payments