Physio Sport Therapy Academy

"Scientia Omnia Vincit"

Contact și Informații
E-mail: academiaphysiotherapy@gmail.com
Telefonic: 0770277369 (Luni-Vineri 14:00-16:00)

Thrust Osteopatic și Kinesiologie Aplicată

Perioadele cursului:

 • Modulele 1-4 Brașov
Aplica la curs

Descrierea cursului:

 

06-09 iunie 2024 - Modul 1 și 2 Brașov

26-29 septembrie 2024 - Modul 3 și 4 Brașov

Kinesiologia Aplicată se bazează pe utilizarea așa-numitului "test muscular kinesiologic", care permite evaluarea răspunsului sistemului nervos al unei persoane în fața diferiților factori de tip STRUCTURAL, BIOCHIMIC, EMOTIONAL și ENERGETIC.

Se numește Kinesiologie Aplicată deoarece este aplicată corespunzător prin organizarea structurilor musculare, scheletice și articulare.

Se bazează pe practici de Kinesiologie Aplicată și mai specific pe funcții STRUCTURALE posturo-podale (legate de postură și picioare).

Este structurată în mai multe etape.

ETAPA I

Evaluarea musculară și articulară a persoanei prin intermediul Kinesiologiei Aplicate. În această etapă, se realizează o evaluare structurală și posturală foarte precisă, care include și o evaluare oculară, gnatologică (dentară), cervicală, dorsală, lombară, metabolică, a bazinului și a membrelor inferioare prin teste vizuale, statice și dinamice.

ETAPA II

Identificarea problemelor structurale. Prin evaluare, se evidențiază zonele structurale care prezintă cel mai mare disconfort, asupra cărora se va interveni prin reactivarea proprioceptivă podală (legată de picior), adică capacitatea de a percepe și recunoaște poziția corpului în spațiu și starea de contracție a mușchilor proprii prin activarea podală.

ETAPA III

Orientarea către problemele fizico-structurale prin crearea unui ACTIVATOR PODAL personalizat. În această etapă, se intervine prin realizarea unui ACTIVATOR PODAL (un talonet special) care are rolul de a restabili capacitățile proprioceptive ale persoanei pentru a îmbunătăți postura corpului și zonele de contracție musculară, armonizând astfel problemele structurale ale corpului.

Putem spune în cuvinte simple că ÎNCEARCĂ SĂ REARMONIZEZE DIVERSELE PROBLEME DE DISFUNCȚIE ALE CORPULUI.

Toate acestea fără contraindicații și într-un mod foarte simplu și rapid.

 

Avantaje:

 • Evaluare rapidă.
 • Îmbunătățire rapidă a problemei.
 • Rezultate durabile și stabile datorită "ACTIVATORULUI PODALIC" HARMONY cu performanțe foarte ridicate.

Cum poate ajuta:

 • Probleme posturale
 • Dureri de spate
 • Dureri cervicale
 • Dureri lombo-sacrale

 

La cursul Manipulări osteopatice și kinesiologie aplicată în osteopatie vei avea ocazia să înveți de la D.O Gorio Madozzi, fizioterapeut și osteopat. 

Pasionat de zborul cu deltaplanul și pilot practicant.

Din adolescență, a fost foarte atras de subiectul bunăstării fizice și s-a dedicat în mod profesional atât culturismului, cât și judo-ului.

Când a descoperit chiropractica, a început să se intereseze mai profund de corpul uman și de funcționarea acestuia.

S-a înscris astfel la școala de Masofizioterapie din Ancona, la cea de Osteopatie din Urbino și ulterior la cele din Rimini și Torino, unde a cunoscut Kinesiologia Aplicată.

A obținut mai multe masterate ca Osteopat și specializări în Posturologie.

De-a lungul anilor, după acumularea a multă experiență, a dezvoltat o metodă proprie, direcționată în mod specific către ajutorarea problemelor FIZICO-STRUCTURALE.

Mai multe informații despre activitatea profesională: https://www.metodogorio.it/gorio-mandozzi/

 

Manipulările vertebrale osteopatice, definite clasic prin acronimul SAT (Specific Adjustment Treatment) sunt tehnici de manipulare vertebrală cu viteză mare, amploare mică de mișcare și forță minimă (HVLA - Thrust). 

Aceste tehnici au ca scop restabilirea mișcării fiziologice vertebrale și modularea durerii în conformitate cu principiile neurofiziologice moderne. Ajutorul testelor kinesiologice va fi important pentru simplificarea muncii. 

Kinesiologia aplicată în mod esențial folosește teste simple ale mușchilor pentru a identifica problemele și pentru a fi mai precisă în rezolvarea majorității problemelor osteo-articulare. Kinesiologia - este evoluția kinesiologiei clasice și este capabilă să investigheze și să rezolve problemele posturale într-un mod rapid și eficient, cumulat în 35 de ani de experiență.

Ce veți învăța la curs:

 • Identificarea zonelor vertebrale țintă și ale bazinului printr-un screening pe bază clinică și funcțională.
 • Recrearea echilibrului corect al articulaților umerilor, coatelor, încheieturilor, genunchilor și deasupra tălpii, unul dintre cei mai importanți receptori funcționali ai corpului nostru.
 • Aplicarea diverselor tehnici de corecție HVLA în funcție de fizicalitatea pacientului și condițiile sale clinice.
 • Diferențierea atentă între problemele manipulabile și patologiile care necesită consult medical.
 • Intervenirea directă și în siguranță printr-o logică operațională standardizată. 

 

 

Cursul are o durată de 2 module a câte 4 zile, cu programul 9:30-13:00 / 14:00-17:30. 

Se va învăța testarea kinesiologică conform abordării de 30 de ani a D.O Gorio Mandozzi, combinarea testelor cu manipulările osteopatice. Pentru fiecare zonă vor fi prezentate elementele esențiale ale semioticii și a diagnosticului diferențial cu referire la principalele contraindicații ale manipulării vertebrale.

Pentru fiecare zonă vor fi prezentate indicațiile pentru aplicarea clinică a manipulărilor: lombalgii, hernii, protuzii, dorsalgii, cervicalgii, etc.

 

Cuprins curs:

 

Modul 1:

 

Kinesiologia Aplicată și introducere în kinesiologia sistemică 

Manipulări: bazin, genunchi, gambe și picioare

Anatomie

Biomecanică

Teste specifice și diferențiale

Tehnici directe de manipulare

Conexiuni neurologice

 

Modul 2:

Manipulări: lombare, dorsale, cervicale, umeri, coturi și încheieturi

Anatomie

Biomecanică

Teste specifice și diferențiale

Tehnici directe de manipulare

Conexiuni neurologice

 

Cursul este 30% teoretic și 70% practic.

 

Înscriere și detalii organizatorice:

 • Toate cele două module sunt obligatorii pentru a absolvi cursul.

 • Înscrierea se face direct de pe site - Aplică la Curs - Vă rugăm să vă înscrieți cu numele care doriți să apară pe diplomă ( dacă sunt necesare diacritice, cratimă, etc.)

 • În urma înscrierii se va primi o confirmare automată și una personală cu detaliile organizatorice (modalitate de plată, factură, locație, etc.)

 • 1890 RON per modul- pret redus cu 20% doar pentru cursantii Academiei (daca ati mai participat la minim un curs fizic al Academiei)

 • 2363 RON - pret per modul

 • 1182 RON - preț per modul cu 50% reducere pentru studenți

 • Modalitate de plată:  se va achita un avans de 50%, conform specificațiilor din factura proformă primită pe mail, după aplicarea la curs, restul de 50% se va achita la curs.

 • Cursul va fi tradus direct în limba română

 • Plata se va efectua doar în urma înscrierii la curs prin completarea formularului de înscriere!

  Plata poate fi efectuată de către cursant sau o altă persoană, cu specificația “plată rată 1 curs … oraș… numele cursantului”, spre exemplu: "Plata rata 1 curs Manipulări osteopatice - Bucuresti, George Matei"

  Rata a 2-a se poate achita tot prin depunere în cont/ virament bancar înainte de curs sau prin plata în numerar odată cu prezentarea la curs.

  În urma plății veți primi factura fiscală pe email. Pentru factura fiscală pe persoana juridică, vă rugăm să ne transmiteți datele și să faceți viramentul bancar de pe numele firmei / cabinetului.

  Academia Physio Sport Therapy își asumă responsabilitatea de a anunța cursanții din timp în cazurile excepționale (5%) când se anulează un curs din motive obiective și returnează toată suma achitată în contul persoanei înscrise.

 • **Exceptie fac situatiile de urgenta/alerta declarate la nivel national si tot ceea ce constituie un caz de forta majora.

  **Plata se va face doar în urma primirii facturii proforme și a confirmării înregistrării la curs pe email.**

 • **Persoanele care doresc sa repete cursul vor achita o taxa de 190 de lei.**

 • Atenție: locurile la curs sunt limitate, iar plata avansului este obligatorie. În caz de neprezentare la curs – avansul se va transfera pentru următorul curs / perioada, la alegere. În caz de anulare a cursului (cazuri excepționale), avansul achitat se va returna de către Physio Sport Therapy Academy prin transfer bancar.
 • Cursurile se adreasează doar specialistilor in domeniu: medici (medicina sportiva, medicina de recuperare, ortopedie, traumatologie, etc.), fizioterapeuți, kinetoterapeuți, asistenți ai fizioterapeuților sau kinetoterapeuților, cat și studenților în an terminal, aferent specializarilor menționate.

 

 

 

 
Feedback cursanți:
 

„A fost un curs foarte complex în care metoda de lucru s-a bazat foarte mult pe logică, pe testarea tehnicilor și re-verificarea lor. Asta am făcut pe multe tipuri de pacienți și a ajutat mult la înțelegerea globală a tehnicilor și testelor”

„Un curs extrem de bun”

„Un curs complex cu o abordare nouă, dificil uneori de înțeles dar este perfect normal. Este genul de curs care îți schimbă puțin viziunea terapeutică și care poate aduce un plus valoare. Recomand cu drag.”

„Un curs foarte cuprinzător, destul de multă informație dar super utilă.”

„Un curs excepțional și neașteptat. Mi-a plăcut foarte mult testarea kinesiologică. Foarte interesant!”

„Mi-a plăcut maxim. Foarte mult”

„Organizare excelentă. Formatorul este excepțional”

„Este un curs complex, cu multă informație, cu explicații și tehnici specifice pt. tot M.I. și bazin. Tehnicile au o mare eficiență, iar eu îl recomand mai departe. Un profesor exemplar și o metodă aparte.”

„Foarte tare”

„Am rămas absolut surprins de conținutul acestui curs, este de-a dreptul fenomenal”

„Fenomenal/ Explicații clare, logice, amănunțite. Implicare extraordinară în deprinderea tehnicilor.”

„Multe informații într-un timp scurt, total aplicabil , ușor de aplicat după ce se înțelege principiul. Multumesc. Excelent.”

„Excelent”

„Este un curs foarte bun”

„Părere excelentă”

„Singularitatea acestui curs de kinesiologie aplicată – Metoda Gorio MANDOZZI, conținutul și metodica predării îl definește ca fiind unul din cele mai importante cursuri. A fost un curs imperios necesar în profesia noastră!”

„Mai vin pe la voi  Metoda Gorio mă va ajuta toată viața”

„Splendid! ”


Netopia Payments