Physio Sport Therapy Academy

"Scientia Omnia Vincit"

Contact și Informații
E-mail: academiaphysiotherapy@gmail.com
Telefonic: 0770277369 (Luni-Vineri 14:00-16:00)

FASCIQ - totul despre manipularea fasciala

Perioadele cursului:

 • 11-12 mai 2024 Iași
 • 22-23 iunie 2024 Cluj-Napoca
 • 22-23 iunie 2024 București
Aplica la curs

Descrierea cursului:

SCOPUL cursului FASCIQ  îl constituie însușirea și înțelegerea de către specialiști a termenului de fascie, importanța integrării fasciei în tratamentul complex și complet al durerilor prin acțiunea asupra acesteia.

Curs acreditat de către Colegiul Național al Fizioterapeuților cu 12 credite EMC.

Fiecare specialist, în practica sa, se confruntă cu diverse afecțiuni ale aparatului locomotor, de care suferă pacienții săi (contracturi musculare, stări posttraumatice, stări după intervenții chirurgicale,etc), având rezultate bune sau foarte bune. Însă orice tratament poate deveni mai rapid, eficient și cu rezultate de lungă durată, dacă vom aborda fascia de la bun început.

”Fascia”,  de multe ori, poate reprezenta un răspuns în cazurile în care nu găsim soluția optimă de tratament sau nu avem rezultatele așteptate.

De exemplu, contracturile musculare coexistă cu tensionările fasciale, integrarea fasciei conducand la decontracturare rapida și la completarea managementului adecvat de tratament.

Fascia este un organ care a fost mai mult timp ignorat/neglijat în tratamentele de recuperare medicală. Totuși, odată cu studierea mai aprofundată a funcțiilor și rolului acestui țesut, s-a observat că are o influență majoră asupra întregii activități a organismului uman.

Participanții la curs vor obține:

 • atat  un spectru vast de cunoștințe teoretice despre fascie, criteriile de includere a pacienților în această terapie și principiile de abordare,
 • cât  și abilități practice în tratamentul manual al fasciei și cu ajutorul instrumentelor specifice.
 • set de instrumente marca Fasciq pentru manipulearea fasciei: IASTM (2 instrumente), 4 cuppings, 1 banda Flossing, 1 peanut large.
 • manual in limba romana - FASCIQ ( Fascia si Manipularea Fasciala)
 • Certificat recunoscut international - Thysol Group B.V., Olanda   

PROGRAMUL CURSULUI

Teoria Fasciei

1.  Ce este fascia?

        1.1 Desciere

1.2 Localizare

1.3 Clasificare

2. Structura. Anatomia fasciei. Anatomie funcțională

3. Rolul fasciei în activitatea corpului uman

4. Biomecanica fasciei

5. Lanțuri fasciale

6. Patologiile  fasciilor

6.1 Cauze

6.2 Simptome și semne

7. Testarea fascială

8. Tratament

8.1  Rolul influențării  fasciei în tratamentul complex

8.2  Obiective

8.3  Metode și tehnici de tratament

 •        Terapia manuală
 •        IASTM
 •        Cupping
 •        Flossing
 •        Fascia Roll
 •        Taping

8.4  Principiile aplicării tehnicilor

8.5   Mijloace utilizate

8.6  Efectele tratamentului

9. Fascia și stretching-ul

10. Fascia și sistemul nervos

11. Indicații și contraindicații

Practica cursului:

-   Testarea și examinarea fasciei pe anumite segmente

-   Corectarea fasciei cu ajutorul tehnicilor manuale

-   Influențarea fasciei prin utilizarea  instrumentelor specifice pentru fiecare din metodele expuse în partea teoretică:

 •        Instrumente IASTM
 •        Cupping
 •        Flossing
 •        Fascia roll
 •        Medical Taping fascial

 

Inscriere și detalii organizatorice:

 • Înscrierea se face direct de pe site - Aplică la Curs - Vă rugăm să vă înscrieți cu numele care doriți să apară pe diplomă ( dacă sunt necesare diacritice, cratimă, etc.)

 • În urma înscrierii se va primi o confirmare automată și una personală cu detaliile organizatorice (modalitate de plată, factură, locație, etc.)

 • 2176 RON - pret redus cu 20% doar pentru cursantii Academiei (daca ati mai participat la minim un curs fizic al Academiei) 

 • 2476 RON - pret curs

 • Pret curs fara instrumente: 1200 RON - pret redus cu 20% doar pentru cursantii Academiei (daca ati mai participat la minim un curs fizic al Academiei)   

 • Pret curs fara instrumente: 1500 RON  (daca nu ati mai participat la cursurile Academiei)

 • Preț curs fără instrumente 50% reducere studenți: 750 RON

 • Pentru inscriere cu optiunea fara instrumente este necesar sa mentionati acest aspect in sectiunea "Comentariu/Intrebare" a formularului de inscriere.

 • Modalitate de plată:  se va achita un avans de 50%, conform specificațiilor din factura proforma primită pe mail, după aplicarea la curs, restul de 50% se va achita la curs.

  Plata se va efectua doar în urma înscrierii la curs prin completarea formularului de înscriere!

  Plata poate fi efectuată de către cursant sau o altă persoană, cu specificația “plată rată 1 curs … oraș… numele cursantului”, spre exemplu: "Plata rata 1 curs FASCIQ - Bucuresti, George Matei"

  Rata a 2-a se poate achita tot prin depunere în cont/ virament bancar înainte de curs sau prin plata în numerar odată cu prezentarea la curs.

  În urma plății veți primi factura fiscală pe email. Pentru factura fiscală pe persoana juridică, vă rugăm să ne transmiteți datele și să faceți viramentul bancar de pe numele firmei / cabinetului.

  Academia Physio Sport Therapy își asumă responsabilitatea de a anunța cursanții din timp în cazurile excepționale (5%) când se anulează un curs din motive obiective și returnează toată suma achitată în contul persoanei înscrise.

 • **Exceptie fac situatiile de urgenta/alerta declarate la nivel national si tot ceea ce constituie un caz de forta majora.

 • **Plata se va face doar în urma primirii facturii proforme și a confirmării înregistrării la curs pe email.**

 • **Persoanele care doresc sa repete cursul vor achita o taxa de 190 de lei.**

 • Atenție: locurile la curs sunt limitate, iar plata avansului este obligatorie. În caz de neprezentare la curs – avansul se va transfera pentru următorul curs / perioada, la alegere. În caz de anulare a cursului (cazuri excepționale), avansul achitat se va returna de către Physio Sport Therapy Academy prin transfer bancar.
 • Cursurile se adreasează doar specialistilor in domeniu: medici (medicina sportiva, medicina de recuperare, ortopedie, traumatologie, etc.), fizioterapeuți, kinetoterapeuți, asistenți ai fizioterapeuților sau kinetoterapeuților, terapeuți în masaj licentiați, cat și studenților în an terminal, aferent specializarilor menționate.

Cursul este 80% practic si este sustinut in limba romana de catre instructorii Academiei: Vladimir Botezatu sau Marjan Mihajlov - instructori acreditati pentru metoda FASCIQ Thysol Group BV, Olanda.

Materiale marca FASCIQ® primite la curs: IASTM (2 instrumente), 4 cuppings, 1 banda Flossing, 1 peanut large si Manualul "Fasciq. Manipularea fasciei" in limba romana sunt incluse

   

 

Ce spun cursanții noștri:

"Ni s-au explicat cu exactitate tehnicile și metodele utilizate, mi-a plăcut faptul că am primit răspunsuri la întrebări. În mare parte am înțeles."

"Un curs foarte complex, de mare ajutor în meseria practicată."

"Mi-a plăcut foarte mult Marjan, e super tare, ne-a ajutat foarte mult în a descoperii noi informații și a fost foarte deschis cu noi. Revin pe viitor să fac și refac cursurile de la voi. Merci!"

"Un curs pe care l-am așteptat de foarte mult timp. Sunt nerăbdătoare să aplic noile tehnici învățate pe pacienți."

"Foarte explicit din punct de vedere teoretic și practic."

"Materia a fost prezentată rapid, bine."

"Sunt recunoscătoare că am participat, a fost foarte util pentru a aplica pe viitor în cabinetul nostru."

"Foarte drăguț, bine structurat, trainer de nota 10. Mulțumim!"

"Cursul este bine structurat, partea teoretică se îmbină armonios cu cea practică, trainerul ok."

"Foarte frumos, tare fain. Mai vin! Mulțumesc pentru tot!"

"Mă bucură cantitatea mare de informații noi adăugate la acest curs, am primit chiar mai multă informație utilă decât aș fi crezut. Fiind un curs complex pentru o practică mai aprofundată ar ajuta să dureze 3 zile cursul."

"Un curs predat excelent de un profesor experimentat. A fost structurat foarte bine, și explicașiile clare și ușor de înțeles. Mulțumim Marjan!"

"Fiind la început de drum, informațiile au fost extrem de utile, sunt sigură că tehnicile le voi aplica și în practica viitoare a mea. Îmi doresc să particip și la alte cursuri care se vor mai organiza pe viitor. Vă mulțumesc!"

*Foarte bună, trainerul foarte profesionist

*F bună!

*Excepțional prezentat de către Marjan

*A fost un curs

*Super predare și super Profesor

*Un curs util sub îndrumarea unui om extraordinat ce ne-a bombardat cu exemple reale din experiența
personală.

*Cursul a fost foarte interesant și de folos. Marjan 10+

 

 

 


Netopia Payments