ATM

Perioadele cursului:

 • 30-31 Iulie 2020 Cluj-Napoca
Aplica la curs

Descrierea cursului:

Acest curs va permite sa dobândiți cunoștințele necesare pentru a evalua și trata modificările articulației temporo-mandibulare dintr-o perspectivă integrată.  

La  cursul ATM organizat in premiera in Romania vei avea ocazia sa inveti direct de la DrAlessandro Urbani D.O. Ph.D, care in prezent preda cursuri de posturologie, kinesiologie, osteopatie si terapii manuale la diverse academii. 

Din anul 2015 face parte din C.P.I (Collegio Periti Italiani) ca si medic expert osteopat.

In urma absolvirii universitatii si-a inceput activitatea ca si kinetoterapeut, urmand in acelasi timp cursuri de reprogramare posturala. A absolvit sectia de Osteopatie (DO- USA) si masterul de Posturologie Integrata (la Universitatea din Tor Vergata- Roma). A urmat apoi doctoratul in filosofie, obtinut in SUA.

A participat la mai multe cursuri de pregatire atat in Italia cat si in America cu scopul de a-si imbunatati cunostintele. A colaborat de asemenea si cu Technogym in vederea testarii echipamentelor Arke si Kinesis.

Dorinta de a ajuta copiii l-a facut sa se specializeze in osteopatie pediatrica iar mai apoi a inceput sa lucreze ca medic specialist osteopat la prestigiosul centru Essentis din Barcelona.

In urma necesitatii de a afla “cauza principala” a problemelor de care se lovea zi de zi in tratarea pacientilor sai si de asemenea multumita experientei avute alaturi de J.P Barral cu privire la tehnicile Cranio Sacrale si a tehnicii de manipulare neurala si viscerala a reusit sa dezvolte o metoda proprie de abordare. Aceasta combina informatia acumulata de-a lungul timpului cu tehnica sa de tratament, perfect in conformitate cu modul sau de a fi si de a-si intelege munca.

Cursurile de vindecare Pranich si Psych-K i-au fost de asemenea foarte utile in a avea o viziune mai larga asupra corpului omenesc si a energiei psihice.

Coordonatorul Clinicii AlterMedica din Italia si lector pentru mai multe academii din lume.

Conform pregatirii si experientei sale dansul cosidera ca fiecarei probleme ii trebuie gasita o rezolvare si examineaza organismul uman din toate punctele de vedere, la nivel fizic si energetic. Nerenuntand la procesul de cercetare si de asemenea continuand sa creasca pe plan profesional, Dr. Alessandro Urbani D.O. Ph.D  tinde spre imbunatatirea eficientei procedurilor de tratament adoptand metode care devin din ce in ce mai putin invazive pentru organismul uman.

Informatii privind activitatiea profesionala si academica:

www.alessandrourbani.com  www.altermedica.it 

Obiectivele cursului

Cursul are ca și scop informarea studenților cu privire la cunoașterea articulatiei temporo-mandibulare și folosirea instrumentelor de diagnosticare și tratament pentru rezolvarea problemelor biomecanice la nivelul articulatiei temporomandibulară.  

În plus, se mai specifică și noțiuni de posturologie și câteva noțiuni holistice de diagnosticare pe care terapeutul la efectuează asupra pacientului.

Parcurgerea acestui curs le va permite terapeuților să poată face comparații cu mai multe specializări din diferite domenii ( dentiști , ortodonți ) ajungând în final la o colaborare în ceea ce privește binele pacientului.

Concepte și noțiuni practice pe care le pot utiliza imediat în practica medicală asupra pacienților:

Partea 1 - articulația temporomandibulară: concepte de posturologie 

- prezentarea cursului 

- ce înseamnă posturologia clinică 

- diferența dintre postură și posturologie 

- importanța articulatiei temporomandibulară în postura corpului 

- teste din posturologia clinică pentru articulația temporomandibulară 

 

Partea 2 - articulația temporomandibulară: mușchii și biomecanica articulară 

- articulația temporomandibulară - anatomie și fiziologie 

- cauze posibile ale disfuncțiilor 

- mușchii implicați în biomecanica articulației temporomandibulare

- evaluarea articulației temporomandibulare în 3D 

- evaluarea anomaliilor (mișcărilor greșite , diskinezie): deschizătura, închidere, mediotruzie, laterotruzie, deviații, abateri 

- click-ul (zgomotul) articular 

- tratament muscular 

 

Partea 3 - ligamentele articulației temporomandibulare și problemele de închidere bucală

- ligamentele articulației temporomandibulară: anatomie și fiziologie 

- evaluarea problemelor (greșelilor) de închidere bucală și mecanismul precontactului dentar 

- tratamentul ligamentelor 

- suturile de bază în relație cu craniul 

- tratament mecanic a părții craniene 

- mușcătura împotriva activatorilor funcționali 

- munca integrată cu folosirea altor aparate dentare

 

Inscriere și detalii organizatorice:

 • Înscrierea se face direct de pe site - Aplică la Curs
 • În urma înscrierii se va primi o confirmare automată și una personală cu detaliile organizatorice (modalitate de plată, factură, locație, etc.)
 • Preț curs: 1690 lei  
 • Preț cu reducere 10% pentru cursantii Physio Sport Therapy Academy: 1521 lei  
 • Modalitate de plată:  se va achita un avans de 50%, conform specificațiilor din factura proforma primită pe mail, după aplicarea la curs.
 • Doar 19 locuri disponibile!
 • Cursul va fi tradus direct in limba romana

  Înscrierea se va face doar după plata avansului. Cum puteți plăti? Prin depunere în contul specificat mai jos la Banca Transilvania sau prin Internet Banking.

  Beneficiar / pentru cine se face plata:

  Nume: Physio Sport Therapy Academy

  Cont: RO12BTRLRONCRT0326402501 Banca Transilvania

  Plata poate fi efectuată de către cursant sau o altă persoană, cu specificația “plată rată 1 curs … oraș… numele cursantului”, spre exemplu: "Plata rata 1 curs TM AP - Bucuresti, George Matei"

  Rata a 2-a se poate achita tot prin depunere în cont/ virament bancar înainte de curs sau prin plata în numerar odată cu prezentarea la curs.

  În urma plății veți primi factura fiscală pe email. Pentru factura fiscală pe persoana juridică, vă rugăm să ne transmiteți datele și să faceți viramentul bancar de pe numele firmei / cabinetului.

  Academia Physio Sport Therapy își asumă responsabilitatea de a anunța cursanții din timp în cazurile excepționale (5%) când se anulează sau se amână un curs din motive obiective și returnează toată suma achitată în contul persoanei înscrise.

 • **Exceptie fac situatiile de urgenta/alerta declarate la nivel national si tot ceea ce constituie un caz de forta majora.

  In acest caz, banii se vor reporta pentru un alt curs, produs, curs online sau pentru acelasi curs replanificat.**

 • **Plata se va face doar în urma primirii facturii proforme și a confirmării înregistrării la curs pe email.**
 • **Persoanele care doresc sa repete cursul vor achita o taxa de 190 de lei.**

 • Atenție: locurile la curs sunt limitate, iar plata avansului este obligatorie. În caz de neprezentare la curs – avansul se va transfera pentru următorul curs / perioada, la alegere. În caz de anulare sau amânarea cursului (cazuri excepționale), avansul achitat se va returna de către Physio Sport Therapy Academy prin transfer bancar.
 • Cursurile se adreasează doar specialistilor in domeniu: medici (medicina sportiva, medicina de recuperare, ortopedie, traumatologie, etc.), fizioterapeuți, kinetoterapeuți, asistenți ai fizioterapeuților sau kinetoterapeuților, cat și studenților în an terminal, aferent specializarilor menționate.