ATM - Reechilibrarea și reeducarea articulației temporomandibulare

Perioadele cursului:

 • 04-05 noiembrie 2023 București
 • 06-07 aprilie 2024 Cluj-Napoca
 • 20-21 aprilie 2024 Botoșani
 • 04-05 iulie 2024 București
 • 10-11 octombrie 2024 Cluj-Napoca
Aplica la curs

Descrierea cursului:

Curs Acreditat EMC (Colegiul Național al Fizioterapeuților din România) - 12 puncte

Acest curs face parte din programul educational sustinut de Society of Integrative Posturology.

Afla mai multe despre beneficiile ce le primesti prin programul Master in Posturologie Clinica si Rebalance Therapy System School

Acest curs va permite sa dobândiți cunoștințele necesare pentru a evalua și trata modificările articulației temporo-mandibulare dintr-o perspectivă integrată.  

La  cursul ATM - Reechilibrarea și reeducarea articulației temporomandibulare organizat in premiera in Romania vei avea ocazia sa inveti direct de la Alessandro Urbani D.O. Ph.D, care in prezent preda cursuri de posturologie, kinesiologie, osteopatie si terapii manuale la diverse academii. 

In urma absolvirii universitatii si-a inceput activitatea ca si kinetoterapeut, urmand in acelasi timp cursuri de reprogramare posturala. A absolvit sectia de Osteopatie (DO- USA) si masterul de Posturologie Integrata (la Universitatea din Tor Vergata- Roma). 

A participat la mai multe cursuri de pregatire atat in Italia cat si in America cu scopul de a-si imbunatati cunostintele. A colaborat de asemenea si cu Technogym in vederea testarii echipamentelor Arke si Kinesis.

In urma necesitatii de a afla “cauza principala” a problemelor de care se lovea zi de zi in tratarea pacientilor sai si de asemenea multumita experientei avute alaturi de J.P Barral cu privire la tehnicile Cranio Sacrale si a tehnicii de manipulare neurala si viscerala a reusit sa dezvolte o metoda proprie de abordare. Aceasta combina informatia acumulata de-a lungul timpului cu tehnica sa de tratament, perfect in conformitate cu modul sau de a fi si de a-si intelege munca.

Cursurile de vindecare Pranich si Psych-K i-au fost de asemenea foarte utile in a avea o viziune mai larga asupra corpului omenesc si a energiei psihice.

Coordonatorul Clinicii AlterMedica din Italia si lector pentru mai multe academii din lume.

Conform pregatirii si experientei sale dansul cosidera ca fiecarei probleme ii trebuie gasita o rezolvare si examineaza organismul uman din toate punctele de vedere, la nivel fizic si energetic. Nerenuntand la procesul de cercetare si de asemenea continuand sa creasca pe plan profesional, Alessandro Urbani D.O. Ph.D  tinde spre imbunatatirea eficientei procedurilor de tratament adoptand metode care devin din ce in ce mai putin invazive pentru organismul uman.

Informatii privind activitatiea profesionala si academica:

www.alessandrourbani.com  www.altermedica.it 

Obiectivele cursului

Cursul are ca și scop informarea studenților cu privire la cunoașterea articulatiei temporo-mandibulare și folosirea instrumentelor de diagnosticare și tratament pentru rezolvarea problemelor biomecanice la nivelul articulatiei temporomandibulară.  

În plus, se mai specifică și noțiuni de posturologie și câteva noțiuni holistice de diagnosticare pe care terapeutul la efectuează asupra pacientului.

Parcurgerea acestui curs le va permite terapeuților să poată face comparații cu mai multe specializări din diferite domenii ( dentiști , ortodonți ) ajungând în final la o colaborare în ceea ce privește binele pacientului.

Concepte și noțiuni practice pe care le pot utiliza imediat în practica medicală asupra pacienților:

 

Partea 1 - A.T.M și postura

- prezentarea cursului 

- ce înseamnă posturologia clinică 

- diferența dintre postură și posturologie 

- importanța articulatiei temporomandibulară în postura corpului 

- sistemul tonic postural

- fascia

- lanțurile miofasciale

 

Partea 2 - lanțurile anatomice ale articulației A.T.M

- articulația temporomandibulară - anatomie și fiziologie 

- ligamentele articulației temporomandibulară: anatomie și fiziologie 

- evaluarea problemelor (greșelilor) de închidere bucală și mecanismul precontactului dentar 

- tratamentul ligamentelor 

 

Partea 3 - conexiunile funcționale cu alte structuri

- suturile de bază în relație cu craniul 

- tratament mecanic a părții craniene 

 

Partea 4 - posibile origini ale disfuncților

- cauze posibile ale disfuncțiilor 

- mușchii implicați în biomecanica articulației temporomandibulare

- evaluarea articulației temporomandibulare în 3D 

 

Partea 5 - teste de bază la nivelul articulației

- evaluarea anomaliilor (mișcărilor greșite , diskinezie): deschizătura, închidere, mediotruzie, laterotruzie, deviații, abateri 

 

Partea 6 - tehnici de bază pentru reechilibrare

- click-ul (zgomotul) articular 

- tratament muscular 

 

Partea 7 - echilibratori pentru terapeuți

- Tipuri de dispozitive equilibriodontice

- Dentosofia: o abordare globală

- mușcătura împotriva activatorilor funcționali 

- munca integrată cu folosirea altor aparate dentare

 

Inscriere și detalii organizatorice:

 • Înscrierea se face direct de pe site - Aplică la Curs - Vă rugăm să vă înscrieți cu numele care doriți să apară pe diplomă ( dacă sunt necesare diacritice, cratimă, etc.)

 • În urma înscrierii se va primi o confirmare automată și una personală cu detaliile organizatorice (modalitate de plată, factură, locație, etc.)

 • 1890 RON - pret redus cu 20% doar pentru cursantii Academiei (daca ati mai participat la minim un curs fizic al Academiei)

 • 2363 RON- pret curs   

 • Modalitate de plată:  se va achita un avans de 50%, conform specificațiilor din factura proforma primită pe mail, după aplicarea la curs, restul de 50% se va achita la curs.

 • Beneficiaza de o reducere de 200 lei pentru acest curs adica pretul de 1690 Lei, participand in programul educational Master In Posturologie Clinica sau Rebalance Therapy System School, sustinute de Society of Integrative Posturology. 

 • Cursul va fi tradus direct in limba romana 

  Plata se va efectua doar în urma înscrierii la curs prin completarea formularului de înscriere!

  Plata poate fi efectuată de către cursant sau o altă persoană, cu specificația “plată rată 1 curs … oraș… numele cursantului”, spre exemplu: "Plata rata 1 curs ATM - Bucuresti, George Matei"

  Rata a 2-a se poate achita tot prin depunere în cont/ virament bancar înainte de curs sau prin plata în numerar odată cu prezentarea la curs.

  În urma plății veți primi factura fiscală pe email. Pentru factura fiscală pe persoana juridică, vă rugăm să ne transmiteți datele și să faceți viramentul bancar de pe numele firmei / cabinetului.

  Academia Physio Sport Therapy își asumă responsabilitatea de a anunța cursanții din timp în cazurile excepționale (5%) când se anulează un curs din motive obiective și returnează toată suma achitată în contul persoanei înscrise.

 • **Exceptie fac situatiile de urgenta/alerta declarate la nivel national si tot ceea ce constituie un caz de forta majora.

 • **Plata se va face doar în urma primirii facturii proforme și a confirmării înregistrării la curs pe email.**

 • **Persoanele care doresc sa repete cursul vor achita o taxa de 190 de lei.**

 • Atenție: locurile la curs sunt limitate, iar plata avansului este obligatorie. În caz de neprezentare la curs – avansul se va transfera pentru următorul curs / perioada, la alegere. În caz de anulare a cursului (cazuri excepționale), avansul achitat se va returna de către Physio Sport Therapy Academy prin transfer bancar.
 • Cursurile se adreasează doar specialistilor in domeniu: medici (medicina sportiva, medicina de recuperare, ortopedie, traumatologie, etc.), fizioterapeuți, kinetoterapeuți, asistenți ai fizioterapeuților sau kinetoterapeuților, cat și studenților în an terminal, aferent specializarilor menționate.

 

Testimoniale Curs ATM - Reechilibrarea și reeducarea articulației temporomandibulare:

L.A.M “Mi-a placut foarte mult profesorul ca si mod de exprimare, etape, practica, totul a fost foarte bine. Multumesc.”

P. M: “Foarte multumit. Si sincer nu ma asteptam sa facem foarte multa practica.”

B.C.L: “Este incredibil cate as fi putut utiliza ca sa ajut pacientii daca as fi avut aceste informatii de la teoria din facultate. Este minunat cum cu putin poti obtine imbunatatiri mari.”

C.S.O: “Am fost curios sa aflu mai multe despre ATM si Dr. Alessandro Urbani mi-a oferit mai multe informatii decat ma asteptam. Multumesc.”

C.D.M: “ Atmosfera relaxanta. Informatie structurata clar care ajuta la diagnosticul si ameliorarea disfunctiilor ATM. Tehnici de relaxare musculara care asigura o gestionare mai buna a tratamentului si al consecintelor acestui tratament asupra ATM.”

M.E: “Un curs ce ne va introduce intr-o sfera noua dar cu o importanta deosebita ce ne va ajuta pe viitor la un tratament mai bun.”

T.R: “Un curs super care ma va ajuta mult in practica mea. Foarte bine structurat si usor de asimilat. Multumesc.”

F.G.M: “Mi-a placut tot ce tine de curs, toate cele promise au fost respectate (multumiri traducatorului). D-nul Alessandro este tipul de om care ar trebui clonat datorita profesionalismului de care da dovada, cunostiintelor pe care le are si bineinteles rabdarea sa.

M.A.E: “Fiind la inceputul “drumului profesional” pot spune ca asteptarile mi-au fost cu mult depasite. Cursul pune punctul pe “I” si se pliaza perfect pe fraza “organismul se trateaza ca un tot unitar.”  Organizatia Physio Sport Therapy mi-a deschis inca o data pofta de cunoastere si de fiecare data plec cu satisfactia si bucuria ca mi-am ales o meserie ce ma multumeste sufleteste si prin care pot schimba ceva. Multumesc.”

"Fiind o abordare nouă pentru mine a fost destul de complex, consider că în timp voi putea aplica cu eficiență tehnicile învățate. Traducerea a fost eficientă, iar instructorul un om de nota 10. Cu siguranță voi participa la alte cursuri organizate de academie."

"Informația foarte bine livrată și înmagazinată datorită trainerilor."

"Foarte interesant cu foarte multă aplicabilitate poate evita multiple erori terapeutice."

"Un curs complex bine structurat, ținut de niște instructori foarte bine pregătiți."

"A fost util cu multe informații."

"Foarte bun și folositor."

"Foarte interesant și interactiv."

"A fost un curs minunat. S-a ridicat la nivelul așteptărilor. O să recomand mai departe."

"Materie bine structurată, prezentată în mod atractiv."

"Mulțumesc pentru informațiile furnizate și prezentarea activatorilor (fizic)."

"Cei mai tari, frumoși, deștepți, hazlii, interesanți și modești profesori."

"Foarte interesant. Mi-a mai deschis orizontul."

"Mi-a plăcut foarte tare."

"Mulțumesc pentru toate informațiile! Profesionalism!"

"Cursul a fost fost foarte interesant și implicat. Informațiile au fost explicate și demonstrate."

"Bine structurat, bogat în informații. Aplicațiile practice un mare plus!"

"Un curs foarte bun, ca toate celelalte la care am participat susținute de Alessandro Urbani. Le aștept cu nerăbdare pe celelalte. Mulțumesc!"

"Mulțumesc pentru o perspectivă terapeutică nouă. De acum înainte va fi punctul de plecare în orice afecțiune."

"Un curs bine organizat cu un instructor foarte bine pregătit."

"Un curs bine organizat, bine explicat, bine tradus. Un curs cu multă activitate practică."

"Un curs cu informații foarte utile pentru practica mea terapeutică. Explicații teoretice și practice foarte clare. Recomand acest curs tuturor fizioterapeuților deoarece articulația ATM este una dintre cele mai importante articulații ale corpului. Mulțumesc!"

"Totul foarte bine organizat. Dedicare totală a echipei de curs."

"Profesionalism!"

"Totul a fost pe înțeles. Foarte mulțumită! Cu siguranță o să mai particip și la alte cursuri."

"A fost un curs interesant pe care îl vom pune în practică pentru a ajuta oamenii ce au nevoie de ajutor și întâmpină probleme pe această articulație. Mie personal îmi este foarte folositor și pentru membrii familiei."

"Consider că au fost două zile intense de curs cu o multitudine de informații utile și de mare ajutor pentru pacienții cu care pot lucra pe această temă. Sunt mulțumită de organizarea cursului și concentrarea pe partea practică."

"O abordare profesională a organizării și cu multă apreciere științifică în prezentare."

 

 

 


Netopia Payments