Testare musculară și anatomie funcțională

Perioadele cursului:

 • 18-19 aprilie 2024 Botoșani
 • 12-13 octombrie 2024 Cluj-Napoca
 • 07-08 decembrie 2024 București
Aplica la curs

Descrierea cursului:

Acest curs face parte din programul educational sustinut de Society of Integrative Posturology.

Afla mai multe despre beneficiile ce le primesti prin programul Master in Posturologie Clinica si Rebalance Therapy System School

Acest curs va permite sa dobândiți cunoștințele necesare pentru a identifica și pentru a palpa principalele structuri scheleto-musculare. Cursul de Testare musculară și anatomie funcțională este necesar pentru a învăța testele musculare aplicate principalilor mușchi. De asemenea, se va identifica forța musculară slaba a mușchilor pacientului.

La cursul de Testare musculară și anatomie funcțională organizat in premiera in Romania vei avea ocazia sa inveti direct de la Alessandro Urbani D.O. Ph.D, care in prezent preda cursuri de posturologie, kinesiologie, osteopatie si terapii manuale la diverse academii.

In urma absolvirii universitatii si-a inceput activitatea ca si kinetoterapeut, urmand in acelasi timp cursuri de reprogramare posturala. A absolvit sectia de Osteopatie (DO- USA) si masterul de Posturologie Integrata (la Universitatea din Tor Vergata- Roma). 

A participat la mai multe cursuri de pregatire atat in Italia cat si in America cu scopul de a-si imbunatati cunostintele. A colaborat de asemenea si cu Technogym in vederea testarii echipamentelor Arke si Kinesis.

In urma necesitatii de a afla “cauza principala” a problemelor de care se lovea zi de zi in tratarea pacientilor sai si de asemenea multumita experientei avute alaturi de J.P Barral cu privire la tehnicile Cranio Sacrale si a tehnicii de manipulare neurala si viscerala a reusit sa dezvolte o metoda proprie de abordare. Aceasta combina informatia acumulata de-a lungul timpului cu tehnica sa de tratament, perfect in conformitate cu modul sau de a fi si de a-si intelege munca.

Cursurile de vindecare Pranich si Psych-K i-au fost de asemenea foarte utile in a avea o viziune mai larga asupra corpului omenesc si a energiei psihice.

Coordonatorul Clinicii AlterMedica din Italia si lector pentru mai multe academii din lume.

Conform pregatirii si experientei sale dansul cosidera ca fiecarei probleme ii trebuie gasita o rezolvare si examineaza organismul uman din toate punctele de vedere, la nivel fizic si energetic. Nerenuntand la procesul de cercetare si de asemenea continuand sa creasca pe plan profesional, Alessandro Urbani D.O. Ph.D  tinde spre imbunatatirea eficientei procedurilor de tratament adoptand metode care devin din ce in ce mai putin invazive pentru organismul uman.

Informatii privind activitatiea profesionala si academica:

www.alessandrourbani.com  www.altermedica.it

 

Program curs:

 • Noțiuni de baza a anatomiei scheleto-musculare 

 • Întreaga nomenclatura și poziția oaselor și a mușchilor 

 • Origine și inserție 

 • Organul tendinos Golgi și fusele neuromusculare 

 • Anatomia palpatorie scheleto-musculară 

 • Palparea punctelor de reper 

 • Examene obiective 

 • Testarea principalilor mușchi:

-   gluteul mediu

-   psoaps

-   tensor fascia lata

-   pectoral mic și mare

-   deltoid lateral

-   deltoid anterior

-   marele rotund

-   peroneu-tibial anterior

-   cvadriceps

-   subscapular

-   marele dorsal

-   micul rotund

-   supraspinos

 • Legătura dintre Mușchi-Organe 

 • Alte teste musculare 

 • Recapitulare 

Cursanții vor primi:

 • suport de curs
 • diploma 

Inscriere și detalii organizatorice:

 • Înscrierea se face direct de pe site - Aplică la Curs - Vă rugăm să vă înscrieți cu numele care doriți să apară pe diplomă ( dacă sunt necesare diacritice, cratimă, etc.)

 • În urma înscrierii se va primi o confirmare automată și una personală cu detaliile organizatorice (modalitate de plată, factură, locație, etc.)

 • 1890 RON - pret redus cu 20% doar pentru cursantii Academiei (daca ati mai participat la minim un curs fizic al Academiei)

 • 2363 RON - pret curs 
 •  Plata se va efectua doar în urma înscrierii la curs prin completarea formularului de înscriere!

  Plata poate fi efectuată de către cursant sau o altă persoană, cu specificația “plată rată 1 curs … oraș… numele cursantului”, spre exemplu: "Plata rata 1 curs TM AP - Bucuresti, George Matei"

  Rata a 2-a se poate achita tot prin depunere în cont/ virament bancar înainte de curs sau prin plata în numerar odată cu prezentarea la curs.

  În urma plății veți primi factura fiscală pe email. Pentru factura fiscală pe persoana juridică, vă rugăm să ne transmiteți datele și să faceți viramentul bancar de pe numele firmei / cabinetului.

  Academia Physio Sport Therapy își asumă responsabilitatea de a anunța cursanții din timp în cazurile excepționale (5%) când se anulează un curs din motive obiective și returnează toată suma achitată în contul persoanei înscrise.

 • **Exceptie fac situatiile de urgenta/alerta declarate la nivel national si tot ceea ce constituie un caz de forta majora.

 • **Plata se va face doar în urma primirii facturii proforme și a confirmării înregistrării la curs pe email.**
 • **Persoanele care doresc sa repete cursul vor achita o taxa de 190 de lei.**

 • Atenție: locurile la curs sunt limitate, iar plata avansului este obligatorie. În caz de neprezentare la curs – avansul se va transfera pentru următorul curs / perioada, la alegere. În caz de anulare a cursului (cazuri excepționale), avansul achitat se va returna de către Physio Sport Therapy Academy prin transfer bancar.
 • Cursurile se adreasează doar specialistilor in domeniu: medici (medicina sportiva, medicina de recuperare, ortopedie, traumatologie, etc.), fizioterapeuți, kinetoterapeuți, asistenți ai fizioterapeuților sau kinetoterapeuților, cat și studenților în an terminal, aferent specializarilor menționate.

Testimoniale cursanti:

V.A.M.:
„Un curs deosebit de interesant și important. Toți fizioterapeuții ar trebui să participe la acest curs.”
 
A.L.:
"Mi-a adus un mare plus la cunoștiințele mele; mi-a deschis mai mult modul de abordare al pacienților mei și modul de aplicare al tehnicilor învățate."
 
B.C.:
"- Timpul prea scurt de desfășurare (nu e un minus)
- Staff prietenos
- Alessandro exceptional"
 
J.M.:
"Explicațiile și traducerea au fost foarte bune. Am aflat și alte informații noi. Ar fi fost bine dacă ar fi fost integrate și rezolvările problemelor apărute/observate după efectuarea testelor."
 
W.G:
"Totul perfect, mulțumesc!"
 
M. A.:
"Cursul a fost bine structurat, informații folositoare."
 
H.A.:
"Sunt foarte mulțumită de acest curs, informațiile primite."
 
F.A.:
"Cursul a fost bine organizat și structurat iar practica nu a lipsit."
 
U.D.:
"A fost foarte bine structurată informația; s-a potrivit exact stilului meu de învățare și astfel am putut asimila ușor informațiile noi. Consider că multă lume a găsit informația ca fiind bine strucutrată."
 
M.D.:
"Acesta este un curs care mă va ajuta foarte mult în practică, am primit informații care îmi răspund multor întrebări ce îmi veneau în minte când lucram cu unii pacienți."
 
G.S.M:
„Un curs practic cu informații care ajută în activitatea zilnică.”
 
B.A.”
„Prof. Alessandro Urbani , un bun profesionist, cursul foarte bine structurat, partea practică inteligibilă, explicând și exemplificând foarte bine.”
 
B.C:
"Plăcut, util, interesant, completează cunoștiințele"
 
O.V.:
„A fost foarte plăcut să mă aflu la acest curs, chiar am învățat diferite informații benefice în cariera mea. În concluzie sunt foarte mulțumit de informația primită.”
 
M.A.:
„Foarte interesant și de mare ajutor.
 
S.S.
„Un curs foarte bun cu aplicabilitate practică.”
 
"Folositor tuturor celor ce sunt la început de carieră."

"Minunat și foarte util!"

"Aspecte noi, puncte de vedere diferite asupra anatomiei și fiziologiei corpului uman cu accente pe utilitatea practică."

"Cursul a fost foarte bun, mi-a plăcut că ne-am axat pe partea practică. Explicațiile au fost clare, bine implementate. Suportul de curs este bun, dar cred că poate fi îmbunătățit."

"Îți stimulează gândirea, oferă alternative la soluțiile clasice."

"A fost interesant și cuprinzător, am simțit că progresez ca terapeut."

"Un curs extrem de util, foarte interesant, iar profesorii sunt niște profesioniști și oameni de nota 10. Felicitări!"

"Foarte eficient și extrem de util. Formatorii sunt extrem de buni și dedicați."

"Cursul este bine organizat și a furnizat noi informații și tehnici cu aplicabilitate în practica de zi cu zi."
 

Înscrie-te în Grupul de Whatsapp al Academiei:
 
 
Înscrie-te în grupul de Posturologie/Osteopatie:
 
 

Netopia Payments