Ortobiodinamica (modul 2) cu Dr. Vladimir N. Galaguza

Perioadele cursului:

 • 22-23 iunie 2019 Modul 2 Bucuresti
Aplica la curs

Descrierea cursului:

 • Cursul Ortobiodinamica - Modul 2 : 22-23 iunie 2019, Bucuresti

Soft Tissue Manual Manipulation

O diagnosticare minuțioasă și o executare corectă a tehnicii cu manevrele „Soft” (blânde), pot elibera pacientul de dureri în debutul  îmbolnăvirii.

De ce Cursul si Metoda Ortobiodinamica Modul 2 ?

 • Veți însuși teoretic și practic urmatoarele tehnici:

-    Tehnicile musculo-energetice

-    Terapia musculo-scheletală

-    Tehnicile „Soft Tissue Manipulation” în sindroamele patologiei algice vertebrogene

-    Tehnica  de alunecare apofizară

-    Tehnica articulară în terapia manuală

 • Veți învăța să folosiți metoda pentru tratamentul sindroamelor musculofasciale
 • Este o armă puternică în mâinile medicilor de recuperare, fizioterapeuților, kinetoterapeuților, osteopaților, trapeuților manuali, maseurilor și a altor specialiști, care se ocupă cu diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor aparatului locomotor.
 • Deținătorii acestei tehnici, sunt în stare în timp scurt să elimine sindromul dureros și să îmbunătățească calitatea vieții pacientului.
 • Vom face un studiu mai amănunțit al fiecărui grup muscular, la efectuarea tehnicii musculo-scheletale
 • Profesorul Dr. Vladimir Galaguza va aborda individual fiecăre cursant, se va lucra individual asupra greșelilor

 

Conținutul teoretic și practic al cursului:

 

 1. Introducere teoretă și indicații. Particularitățile anatomo-fiziologice ale sistemului musculo-osos.
 2. Baza și teoria tehnicilor musculo-energetice
 3. Manevrele tehnicilor musculo-scheletale ale gâtului, centurii scapulare, membrelor superioare
 4. Manevre pentru mușchii trunchiului
 5. Manevrele tehnicilor musculo-scheletale alespatelui, abdomenului,porțiunii lombare, mușchilor diafragmei bazinului, membrelor inferioare
 6. Tehnica alunecării apofizare în sindroamele dureroase ale aparatului locomotor
 7. Tehnica articulară a terapiei manuale

 

Studiile și manvrele se fac în grup supravegheat de către profesor

Scopul principal al cursului este de a vă învăța să folosiți metoda pentru  tratamentul sindroamelor musculofasciale, diferite după etiologie, patogeneză și simptomatică, întâlnite în practica clinică a oricărei ramuri a medicinei. Adesea durerile musculo-scheletale sunt simptomele principale în patologiile aparatului locomotor, dar de multe ori reflectă o stare patologică a altor organe și sisteme.

            Bineînțeles, cursul nu este un remdiu universal contra tuturor  bolilor. El poate fi efectuat ca o măsură curativă independentă, sau poate servi ca bază într-un complex demăsuri profilactico-curative. Musculatura scheletală și complexul fascial al omului se implică în procesul patologic în toate afecțiunile sistemului nervos vertebrogen, sunt necesare cunoșterea anatomiei, fiziologiei și biomecanicii aparatuluilocomotor, vascularizării  și inervației musculaturii striate.

Deja este studiat si determinat un cerc destul de larg de stări patologice în organismul omului, care sunt însoțite de dureri în mușchi, ligamente și tendoane, ele devin fundamentale în percepția emoțională și evoluția clinică a pacientului.

 * Nota: modulele (1 și 2 ) Ortobiodinamica sunt independete, în ceea ce privește conținutul sau continuitatea.

 • De la cine vei avea onoarea sa inveti metoda? 

Vladimir N. Galaguza (Владимир Николаевич Галагуза) este medic neurolog si candidat in stiinte medicale din Rusia, Moscova.

De asemenea, Vladimir N. Galaguza este terapeut manual, specialist in tehnici manuale pentru tesuturile moi si articulatii, kinesiotaping, conceptul Mulligan, terapia Maitland și altele.

Dr. Vladimir Galaguza este vicepreședinte al Faderației Naționale a Maseurilor. Face parte din Liga Terapeuților Manuali ai Moscovei. 

A coordonat catedra de Masaj clasic si medicinal Universitatii de Recuperare Medicala. Detine mai multe 18 articole științifice publicate. De asemenea, este adesea invitat in calitate de expert in numeroase emisiuni televizate.

Este inclus in Enciclopedia "Who is Who" Oameni de Succes din Rusia.

Instructor pentru mai multe metode de tratament ai Scolii Tehnicilor de Masaj  http://www.maschool.ru/

Scop profesional: tratamentul bolilor sistemului musculoscheletal.

Pagina personala: www.galaguza.ru 

 • Înscrierea se face direct de pe site - Aplică la Curs
 • În urma înscrierii se va primi o confirmare automată și una personală cu detaliile organizatorice (modalitate de plată, factură, locație, etc.)
 • Preț curs: 1600 lei
 • Preț cu reducere 10% pentru cursantii Physio Sport Therapy Academy: 1440 lei
 • Modalitate de plată:  se va achita un avans de 500 de lei, conform specificațiilor din factura proforma primită pe mail, după aplicarea la curs.
 • Acest avans este necesar pentru a inregistrarea finală a participantului la curs. Restul sumei – se poate achita prin virament bancar (pe aceleași date) până la curs sau în numerar – pe perioada cursului.
 • Atenție: locurile la curs sunt limitate, iar plata avansului este obligatorie. În caz de neprezentare la curs – avansul se va transfera pentru următorul curs / perioada, la alegere. În caz de anulare sau amânarea cursului (cazuri excepționale), avansul achitat se va returna de către Physio Sport Therapy Academy prin transfer bancar.
 • Cursurile se adreasează doar specialistilor in domeniu: medici (medicina sportiva, medicina de recuperare, ortopedie, traumatologie, etc.), fizioterapeuți, kinetoterapeuți, asistenți ai fizioterapeuților sau kinetoterapeuților, terapeuți în masaj licentiați, cat și studenților în an terminal, aferent specializarilor menționate.
 • In urma cursului va fi inmanata o diploma de absolvire emisa de Scoala din Moscova http://www.maschool.ru/

 * Nota: modulele (1 și 2 ) Ortobiodinamica sunt independete, în ceea ce privește conținutul sau continuitatea.