Terapia McKenzie

Perioadele cursului:

 • 22-25 septembrie 2019 Modul A Targu-Mures
 • 26-29 septembrie 2019 Modul B Targu-Mures
Aplica la curs

Descrierea cursului:

Terapia McKenzie (Mechanical diagnosis and therapy, MDT).

Modul A (22-25 septembrie), cuprinde evaluarea și tratamentul coloanei lombare iar

Modulul B (26-29 septembrie),  cuprinde evaluarea și tratamentul coloanei cervicale și toracale

Metoda este cunocută sub denumirea de metoda McKenzie de diagnosticare și terapie mecanică (McKenzie method of Mechanical Diagnostic and Therapy, MDT).  A ajuns să fie foarte cunoscută încă din anii 1970 în rândul medicilor și al fizioterapeuților la nivel mondial.

A fost devoltată și perfecționată pe durata a 40 de ani și, în momentul de față, este în continuă dezvoltare atat pe latura educațională cat și pe partea de evaluare și terapie.

Cu ajutorul metodologiei de diagnosticare specifice se pot recunoaște imediat acele categorii de pacienți care pot fi tratați cu succes prin metoda McKenzie. De asemenea poate fi exclusă acea categorie care nu se poate trata prin aceasta abordare.

Această terapie presupune participarea activă din partea pacientului; pacientul este educat cum să-și gestioneze propriul tratament (self treatment) cu scopul de a reduce suferința, a menține starea de sănătate și a preveni recidivele ce pot apărea ulterior.

Prin numeroase studii făcute privind eficacitatea terapiei, s-a demonstrat faptul că aceasta oferă noi avantaje în domeniul diagnosticării și tratamentului de recuperare medicală:

 • nu este nevoie de participarea zilnică a pacientului la terapie în sala de recuperare;
 • se scurtează mult timpul alocat terapiei pană la vindecare dar și durata ședințelor de kinetoterapie;
 • pacientul este educat privind profilaxia recidivelor și știe ce este de făcut dacă reapare suferința. În cazul în care, odată cu reapariția durerilor, acesta nu se poate autotrata pe baza cunostințelor dobândite în cadrul ședințelor precedente, va fi desigur nevoie să ia din nou legătura cu medicul curant și terapeutul.

Terapia este foarte eficientă în afecțiunile:

 •   coloanei vertebrale lombare (dureri lombare locale sau radiante simetric sau asimetric spre regiunea fesieră sau în membrele inferioare, asociate cu parestezii, tulburări de sensibilitate sau motorii)
 •   dureri ale coloanei toracale locale sau radiante intercostal;
 •   dureri cervicale locale, radiante spre umeri sau braț unilateral sau bilateral, asociate cu semne de iritație radiculară.
 •   tratamentul suferințelor articulațiilor periferice ale membrelor inferioare și superioare de origine artrozică, posttraumatică și în stări postoperatorii.

 • Cursul este tradus simultan în limba română din limba engleză
 • Cursul este recunoscut de Institutul Internațional McKenzie și este organizat in România prin parteneriat cu Asociația Studii Pro Fizio
 • Sara Luetchford este instructorul internațional delegat de către Institutul Internațional McKenzie

Inscriere și detalii organizatorice:

 • Înscrierea se face direct de pe site - Aplică la Curs . La campul mentiuni se va specifica daca se doreste inscrierea pentru ambele module ( A si B)
 • În urma înscrierii se va primi o confirmare automată și una personală cu detaliile organizatorice (modalitate de plată, factură, locație, etc.)
 • Pret curs / modul:  modul A - 380 Euro si modul B - 380 Euro

Înscrierea se va face doar după plata avansului de 200 Lei.

Cum puteți plăti? Prin depunere în contul specificat mai jos la Banca Transilvania sau prin Internet Banking.

Beneficiar / pentru cine se face plata:

Nume: Physio Sport Therapy SRL

Cont: RO28BTRLRONCRT0417223701 Banca Transilvania

Suma avans / rata 1: 200 Lei

Plata poate fi efectuată de către cursant sau o altă persoană, cu specificația “plată rată 1 curs / numele cursantului”, spre exemplu: "Plata rata 1  Curs McKenzie, George Matei". În urma plății veți primi factura fiscală pe email.

Rata a 2-a pentru modulul A se va achita tot prin depunere în cont/ virament bancar înainte de curs sau prin plata în numerar odată cu prezentarea la curs - doar în urma trimiterii unei confirmari si detaliilor de plată. În urma plății veți primi factura fiscală pe email.

Modulul B (pentru cei care au participat la Modulul A) se va achita direct la curs, in ziua începerii acestuia (1600 Lei).

Pentru factura fiscală pe persoana juridică, vă rugăm să ne transmiteți datele și să faceți viramentul bancar de pe numele firmei / cabinetului.

Academia Physio Sport Therapy si Asociatia Studii Pro Fizio își asumă responsabilitatea de a anunța cursanții din timp în cazurile excepționale (5%) când se anulează sau se amână un curs din motive obiective și returnează toată suma achitată în contul persoanei înscrise.

 • Atențielocurile la curs sunt limitate, iar plata avansului este obligatorie pentru rezervarea locului.  În caz de anulare sau amânare a cursului (cazuri excepționale), avansul achitat se va returna de către Physio Sport Therapy Academy prin transfer bancar.
 • Cursurile se adreasează doar specialistilor in domeniu: medici, fizioterapeuți, kinetoterapeuți.