Medical Taping aplicat in Sport

Perioadele cursului:

Nespecificat

Descrierea cursului:

Un curs MUST HAVE pentru toti cei inițiați în Bandajarea Medicală Neuromusculară și care lucrează în special cu sportivii. 

Benzile kinesiologice sunt folosite cu succes la nivel mondial in foarte multe afecțiuni ale sportivilor. 

Ca și metodă de tratament sau intervenție preventivă, bandajarea medicală neuromusculară are o importanță semnificativă în creșterea perfomanțelor sportivilor.

Acest curs vă va dezvălui o multitudine de aplicații pentru prevenirea traumatismelor sportivilor, respectiv tratamentul acestora.

Cursanții vor practica și vor primi informații valoroase în ceea ce privește traumatologia sportivilor, tehnicile și metodele de recuperare prin bandajarea kinesiologică.

Cursul este destinat să ofere profesioniștilor, specializați în recuperarea sportivă, posibilitatea de a spori cunoștințele teoretice și practice în prevenirea și tratarea leziunilor sportive prin tehnici de aplicare a benzilor kinesiologice.

În cadrul noțiunilor teoretice sunt prezentate aspecte privind anatomia traumei sportive, clasificarea traumatismelor, factorii și mecanismul de producere a traumei, principiile de prevenție și tratament, tehnici noi și combinate de bandajare kinesiologică în managementul accidentărilor sportive.

Partea teoretică a cursului este urmată de o prezentare a celor mai frecvente traumatisme în practica sportivă. Fiecare traumă cuprinde o descriere generală, tipuri de sport specifice, simptome clinice, metode de tratament, recuperare, prevenție și metodele de bandajare atât în faza acută, cât și în faza post acută.

Vor fi însușite cunoștințe teoretice și practice despre bandajarea medicală în cazul traumatismelor la nivelul coloanei vertebrale, membrului superior și inferior, specifice diferitelor tipuri de activități sportive:

- bandajarea kinesiologică a traumatismelor umărului în practica sportivă;
- bandajarea kinesiologică a traumatismelor cotului și mâinii în practica sportivă;
- bandajarea kinesiologică a traumatismelor bazinului și coapsei în practica sportivă;
- bandajarea kinesiologică în durerile lombare la sportivi;
- bandajarea kinesiologică a traumatismelor genunchiului în practica sportivă;
- bandajarea kinesiologică a traumatismelor gleznei și piciorului în practica sportivă.

  

Pe lânga acestea, cursanții vor mai primi:

 • Suport de curs „Medical Taping aplicat in Sport" (cu imagini ale aplicațiilor și explicații) + Suport de Curs Medical Taping Basic (pentru cursanții începători)
 • Pachet produse: 2 benzi kinesiologice Sport Cure Tape 
 • Benzi kinesiologice pentru practică
 • Certificat de absolvire al cursului
 • Reducere 10% pentru cursanții Physio Sport Therapy Academy
 • Cunoștințe noi, abilități noi și posibilitatea creșterii performanțelor sportivilor
 • Garanție de 100% pentru calitatea cursului și a materialelor. Dacă cursantul nu este mulțumit de calitatea informației sau a experienței primite în urma cursului, banii se vor returna 100%
 • Suport gratuit din partea instructorilor Physio Sport Therapy privitor la orice întrebare de specialitate
 • Reducere pentru evenimentele organizate de Physio Sport Therapy Academy
 • Pauze de cafea relaxante 

     

 

Înscriere și detalii organizatorice:

Cursul Medical Taping aplicat in Sport este un curs de 2 zile dedicat specialistilor care au absolvit cursul Medical Taping Basic. In cazul in care specialiștii nu dețin cursul Medical Taping Basic, dar doresc sa se specializeze in bandajarea medicala neuromusculara și mai exact în traumatologia sportivă, aceștia pot participa la o zi de curs pentru începători, iar următoarele 2 zile la cursul specializat în bandajarea Sportivilor. În prima zi de curs, se vor însuși tehnicile principale si patologiile aferente, vezi detalii conținut Medical Taping Basic

 

Pentru începători (fără experiență / curs în Medical Taping) - 3 zile de curs: 

 • Înscrierea se face direct de pe site - Aplică la Curs
 • În urma înscrierii se va primi o confirmare automată și una personală cu detaliile organizatorice (modalitate de plată, factură, locație, etc.)
 • Preț curs: 940 lei (toate materialele incluse - benzi kinesiologice Sport, Suport de Curs Medical Taping Basic 30 pagini, Suport de Curs Medical Taping Avansat - Sport 130 pagini, Certificat, etc.)
 • reducere de 10% din valoarea cursului este oferita participantilor ce fac plata integral cu minim 30 de zile inainte de inceperea cursului. Oferta valabila incepand cu data de 26.08.2019, este pe perioada nelimitata si nu se aplica retroactiv
 • Modalitate de plată:  se va achita un avans de 150 de lei, conform specificațiilor din factura proforma primită pe mail, după aplicarea la curs.

  Înscrierea se va face doar după plata avansului. Cum puteți plăti? Prin depunere în contul specificat mai jos la Banca Transilvania sau prin Internet Banking.

  Beneficiar / pentru cine se face plata:

  Nume: Physio Sport Therapy SRL

  Cont: RO28BTRLRONCRT0417223701  Banca Transilvania

  Plata poate fi efectuată de către cursant sau o altă persoană, cu specificația “plată rată 1 curs … oraș… numele cursantului”, spre exemplu: "Plata rata 1 curs Medical Taping - Bucuresti, George Matei"

  Rata a 2-a se poate achita tot prin depunere în cont/ virament bancar înainte de curs sau prin plata în numerar odată cu prezentarea la curs.

  În urma plății veți primi factura fiscală pe email. Pentru factura fiscală pe persoana juridică, vă rugăm să ne transmiteți datele și să faceți viramentul bancar de pe numele firmei / cabinetului.

  Academia Physio Sport Therapy își asumă responsabilitatea de a anunța cursanții din timp în cazurile excepționale (5%) când se anulează sau se amână un curs din motive obiective și returnează toată suma achitată în contul persoanei înscrise.

 • Atenție: locurile la curs sunt limitate, iar plata avansului este obligatorie. În caz de neprezentare la curs – avansul se va transfera pentru următorul curs / perioada, la alegere. În caz de anulare sau amânarea cursului (cazuri excepționale), avansul achitat se va returna de către Physio Sport Therapy Academy prin transfer bancar.
 • Cursurile se adreasează doar specialistilor in domeniu care au absolvit un curs de Bandajare Kinesiologica: medici (medicina sportiva, medicina de recuperare, ortopedie, traumatologie, etc.), fizioterapeuți, kinetoterapeuți, asistenți ai fizioterapeuților sau kinetoterapeuților, terapeuți în masaj licentiați, cat și studenților în an terminal, aferent specializarilor menționate.

Pentru avansați (curs Medical Taping absolvit) - 2 zile de curs, cu posibilitatea de a asista gratuit la prima zi de curs pentru începători, in vederea recapitulării: 

 • Înscrierea se face direct de pe site - Aplică la Curs
 • În urma înscrierii se va primi o confirmare automată și una personală cu detaliile organizatorice (modalitate de plată, factură, locație, etc.)
 • Preț curs: 723 lei  (toate materialele incluse - benzi kinesiologice Sport, Suport de Curs Medical Taping Basic 30 pagini, Suport de Curs Medical Taping Avansat - Sport 130 pagini, Certificat, etc.)
 • Preț cu reducere curs 10%: 650 Lei (toate materialele incluse) - pentru specialiștii care au participat la cursul Medical Taping organizat de Physio Sport Therapy
 • Modalitate de plată:  se va achita un avans de 150 de lei, conform specificațiilor din factura proforma primită pe mail, după aplicarea la curs.
 • Acest avans este necesar pentru a inregistrarea finală a participantului la curs. Restul sumei – se poate achita prin virament bancar (pe aceleași date)  până la curs sau în numerar – pe perioada cursului.
 • Atenție: locurile la curs sunt limitate, iar plata avansului este obligatorie. În caz de neprezentare la curs – avansul se va transfera pentru următorul curs / perioada, la alegere. În caz de anulare sau amânarea cursului (cazuri excepționale), avansul achitat se va returna de către Physio Sport Therapy Academy prin transfer bancar.
 • Cursurile se adreasează doar specialistilor in domeniu care au absolvit un curs de Bandajare Kinesiologica: medici (medicina sportiva, medicina de recuperare, ortopedie, traumatologie, etc.), fizioterapeuți, kinetoterapeuți, asistenți ai fizioterapeuților sau kinetoterapeuților, terapeuți în masaj licentiați, cat și studenților în an terminal, aferent specializarilor menționate.

 

CONȚINUT CURS

      I.  

      1. Bandajarea kinesiologica în sport – un element indispensabil pentru prevenirea și tratamentul traumelor sportive

      2. Experiențe

2.1.Tipuri de tratament

2.2.Întrebari specifice

2.3.Cunoștinte generale despre traumele sportive

2.4.Probleme specifice

 1. Clasificarea traumelor
 1. Prevenirea traumelor

4.1 Prevenirea complicațiilor în timpul recuperarii

4.2 Prevenirea recidivelor

4.3 Rolul Bandăjarii medicale

 1.  Importanța bandajării medicale în managementul recuperarii post-traumatice

 Scopuri, obiective, sarcini.

II. Anatomia traumei, generalități, cauze, prevenție și tratament, tehnicile de aplicare a benzilor  (demonstrații și practică)

1. Sindromul Whiplash

1.1.Bandajarea în faza acută

1.2.Bandajarea în faza post acută

2. Sindromul de impingement al umarului

2.1.Bandajarea în faza acuta

2.2.Bandajarea în faza post acută

3. Contuzia sau fractura de coaste

3.1.Bandajarea în faza acută

3.2.Bandajarea în faza post acută

4. Policele schiorului

4.1.Bandajarea în faza acută

4.2.Bandajarea în faza post acută

5. Dislocarea umarului, instabilitate anterioara și multiaxială

5.1.Bandajarea în faza acută

5.2.Bandajarea în faza post acută

6. Ruptura de biceps humeral

6.1.Bandajarea în faza acută

6.2.Bandajarea în faza post acută

7. Epicondilita laterală (cotul jucatorului de tenis)

7.1.Bandajarea în faza acută

7.2.Bandajarea în faza post acută

8. Bursita de cot

8.1.Bandajarea în faza acută

8.2.Bandajarea în faza post acută

9. Dislocarea articulației radiocarpiene

9.1.Bandajarea în faza acută

9.2.Bandajarea în faza post acută

10. Durere miofascială în regiunea lombo-sacrală (suprasolicitare)

10.1. Bandajarea în faza acută

10.2. Bandajarea în faza post acută

11. Spondilolisteza

11.1. Bandajarea in faza acută

11.2.Bandajarea în faza post acută

12. Contuzie de cvadriceps

12.1. Bandajarea în faza acută

12.2. Bandajarea în faza post acută

 13. Sindromul de adductor (suprasolicitare)

13.1. Bandajarea în faza acută

13.2. Bandajarea în faza post acută

14. Tendinita patelară

14.1. Bandajarea în faza acută

14.2. Bandajarea în faza post acută

15. Tensiune în zona poplitee

15.1. Bandajarea în faza acută

15.2. Bandajarea în faza post acută

 16. Ruptură ligament încrucișat anterior

16.1. Bandajarea în faza acută

16.2. Bandajarea în faza post acută

17. Leziune ligament colateral medial

17.1. Bandajarea în faza acută

17.2. Bandajarea în faza post acută

 18. Leziune menisc

18.1. Bandajarea în faza acută

18.2. Bandajarea în faza post acută

19. Runner’s knee și genunchiul ciclistului

19.1. Bandajarea în faza acută

19.2. Bandajarea în faza post acută

 20. Sindromul de solicitare medial a tibiei

20.1. Bandajarea în faza acută

20.2. Bandajarea în faza post acută

21. Fasciita plantară

21.1. Bandajarea în faza acută

21.2. Bandajarea în faza post acută

22. Tendinita achileană

22.1. Bandajarea în faza acută

22.2. Bandajarea în faza post acută

23. Luxația laterală sau medială de calcaneu

23.1.Bandajarea în faza acută

23.2. Bandajarea în faza post acută

24. Hiperextensia de haluce

24.1. Bandajarea în faza acută

24.2. Bandajarea în faza post acută

III. Diminuarea factorilor de perpetuare a traumelor în sport

Importanța bandajării medicale în creșterea performanței sportivilor

Self-taping-ul

Recomandări pentru specialiști

Recomandări pentru sportivi

 

INSTRUCTOR

Vladimir Botezatu, doctorand si kinetoterapeut cu peste 10 ani experienta; specialist in neurorecuperare și recuperarea sportivilor de performanță, fondator al Clinicii KinetoTerra (Chisinau); participant în calitate de kinetoterapeut principal al echipelor sportive la zeci de maratoane internaționale, concursuri sportive; congrese si cursuri de specializare internationale, peste 40 de emisiuni televizate din domeniul recuperarii medicale; specialist si instructor acreditat Terapia Trigger Points, Medical Taping Concept și Medical Taping Advanced - Sports.

Mulțumim tuturor specialiștilor pentru încredere și implicarea la cursurile Physio Sport Therapy Academy!