Masaj Visceral

Perioadele cursului:

  • 25-26-27 octombrie 2019 Cluj-Napoca
Aplica la curs

Descrierea cursului:

Organele noastre au nevoie de trei substanțe pentru a putea funcționa la cote optime și a nu se îmbolnăvi:

1. Sânge, îmbogățit cu substanțe nutritive;
2. Limfa, care regenerează organele și funcțiile acestora.
3. Oxigen.

Unicul mod de a oferi organelor noastre aceste trei elemente este Terapia Viscerală.

Terapia viscerală (visceral – intern) – este o terapie orientată spre tratarea organelor interne prin intermediul presării, masajului și ventuzoterapiei, în vederea redresării microcirculației în cavitatea abdominală și restabilirii funcționalității organelor. 

Apariția bolilor este cauzată de către stazele venoase și limfatice în organele interne sau în spațiul periorganic, precum și dereglările funcțiilor organelor care ar putea apărea ca urmare a efortului fizic, traumelor sau a intoxicațiilor, care la rîndul lor, pot duce la stagnări sangvine sau la o perturbare a proceselor metabolice ale organelor și scăderea imunității. Drept urmare, se formează un mediu favorabil pentru apariția bacterilor, ciupercilor, paraziților, virușilor etc.

 

Stagnările sangvine și limfatice, spasmele, coborîrea organelor interne unul față de celalalt sunt cele mai frecvente cauze ale aparițiilor starilor patologice ale organelor interne .

Această metodă de tratament nu este una nouă, este o metodă folosită cu sute de ani în urmă de strămoșii noștri. Ea vă oferă posibilitatea de a aborda în mod eficient aceste patologii, fără folosirea medicamentelor, însănătoșind astfel întregul organism.

Terapia viscerală devine grație rezultatelor terapeutice uluitoare, nu numai o metodă eficientă de tratare a organelor interne, dar o întreagă filosofie medicală care reinterpretează cauzele patologiilor organelor interne și mecanismele eficiente de tratament.

Cursul de Masaj Visceral va fi predat de către Vladimir Colun, kinetoterapeut, terapeut visceral, specialist în medicină netradițională, profesor de masaj și maseur.

Pe parcursul a mai multor ani de activitate în domeniul masajului a format și instruit un numeros personal de maseuri profesionişti, care activează în prezent la diverse centre medicale, saloane de frumusețe și săli sportive din Moldova şi din alte țări europene, folosind în activitatea sa programe ale celor mai buni specialiști naționali și internaționali din domeniul masajului. Este autorul cărții Tehnici de Masaj Terapeutic TM Colun V.

Informații privind activitatiea profesională și academică:

http://www.spatherapy.md/ro/blog-inside/despre-autor

DESCRIERE CURS - MASAJ VISCERAL

Perioada24-25-26 octombrie 2019, Cluj-Napoca

Introducere

Zonele protectoare și funcțiile acestora:

-Vezica biliară

-Ficatul

-Masajul: regiunea verticală

-Pancreasul

-Splina

-Stomacul

-Intestinul

-Masajul zonei gastro-intestinale

-Rinichii, uretra, vezica urinară

-Inima

-Plămânul

-Masajul Urogenital

-Respiratia Terapeutică

-Masajul sânilor

- Hipoxiea

De ce cursul de masaj visceral?

• La finalul cursului de masaj visceral veți ști poziția organelor interne și funcțiile acestora.

• Fiindcă este unica metodă de tratament non-invazivă a organelor interne. 

• Fiindcă vă oferă posibilitatea ca prin tratarea organului intern să tratați durerile de spate sau tensiunea arterială, acestea fiind în legătură directă cu organul.

• Fiindcă este unica metodă non-invazivă de ridicare a organelor interne (ptoză).

• Fiindcă veți cunoaște care sunt zonele protectoare ale organelor interne.

• Fiindcă aici veți învăța metodele de igienă, alimentație și tratament adecvate conform cazurilor prezentate.

• Fiindcă veți cunoaște indicațiile, dar și contraindicațiile acestui masaj.

• Fiindcă aici veți putea folosi în practică tehnica de masaj visceral și legile etapelor manipularilor de masaj după fondatorul acestei tehnici - Ogulov A.T .

• Fiindcă veți ști cum să faceți diagnoza afecțiunilor organelor interne și a aparatului locomotor.

Indicații pentru masajul visceral

Masajul visceral devine o terapie tot mai frecvent utilizată în profilaxia și tratamentul multor patologii considerate cronice în medicina secolului XXI. Astfel, masajul visceral este indicat în tratamentul complex al următoarelor sub-sisteme și patologii conexe:

- Sistemul Digestiv – dischinezie biliară, colecistită, pancreatită, gastrită, ulcerul gastric și duodenal, steotoza hepatică și hepatite virale, colită, constipația cronică, hemoroizi etc.

- Sistemul Endocrin – diabetul zaharat de tip II, boli ale glandei tiroide, boli ale glandelor suprarenale, obezitatea endocrină etc.

- Sistemul Cardiovascular – cardiopatia ischemică, afecțiuni cerebrovasculare, hipertensiunea arterială, boli arteriale periferice etc.

- Sistemul Urogenital – boli ale rinichilor și căilor urinare, boli ale aparatului genital feminin, boli ale aparatului genital masculin.

- Aparatul Locomotor – boli ale coloanei vertebrale și articulațiilor, implicit tratamentul artritei.

 Contraindicații pentru masajul visceral

Masajul visceral este o terapie care a demonstrat o mare eficiență în tratamentul diferitor patologii, în mod special în tratamentul afecțiunilor organelor interne. Există foarte puține contraindicații și precauții cunoscute pentru masajul visceral, printre care:

- Tumorile maligne – bolile oncologice nu sunt tratate prin intermediul masajului visceral.

- Ileusul – obstrucția intestinală acută.

- Răni deschise ale pielii.


Înscriere și detalii organizatorice:

Înscrierea se face direct de pe site - Aplică la Curs

În urma înscrierii se va primi o confirmare automată și una personală cu detaliile organizatorice (modalitate de plată, factură, locație, etc.)

Preț curs: 1400 lei 

Preț cu reducere 10% pentru cursantii Physio Sport Therapy Academy: 1260 lei 

Inca o reducere de 10% din valoarea cursului este oferita participantilor ce fac plata integral cu minim 30 de zile inainte de inceperea cursului. Oferta valabila incepand cu data de 26.08.2019, este pe perioada nelimitata si nu se aplica retroactiv

Modalitate de plată:  se va achita un avans de 250 de lei, conform specificațiilor din factura proformă primită pe mail după aplicarea la curs.

Înscrierea se va face doar după plata avansului. Cum puteți plăti? Prin depunere în contul specificat mai jos la Banca Transilvania sau prin Internet Banking.

Beneficiar / pentru cine se face plata:

Nume: Physio Sport Therapy SRL

Cont: RO28BTRLRONCRT0417223701  Banca Transilvania

Plata poate fi efectuată de către cursant sau o altă persoană, cu specificația “plată rată 1 curs … oraș… numele cursantului”, spre exemplu: "Plata rata 1 curs Masaj Viseral - Cluj Napoca, George Matei"

Rata a 2-a se poate achita tot prin depunere în cont/ virament bancar înainte de curs sau prin plata în numerar odată cu prezentarea la curs.

În urma plății veți primi factura fiscală pe email. Pentru factura fiscală pe persoana juridică, vă rugăm să ne transmiteți datele și să faceți viramentul bancar de pe numele firmei / cabinetului.

Academia Physio Sport Therapy își asumă responsabilitatea de a anunța cursanții din timp în cazurile excepționale (5%) când se anulează sau se amână un curs din motive obiective și returnează toată suma achitată în contul persoanei înscrise.

Atenție: locurile la curs sunt limitate, iar plata avansului este obligatorie. În caz de neprezentare la curs – avansul se va transfera pentru următorul curs / perioada, la alegere. În caz de anulare sau amânarea cursului (cazuri excepționale), avansul achitat se va returna de către Physio Sport Therapy Academy prin transfer bancar.

Cursurile se adreasează doar specialistilor in domeniu: medici (medicina sportiva, medicina de recuperare, ortopedie, traumatologie, etc.), fizioterapeuți, kinetoterapeuți, asistenți ai fizioterapeuților sau kinetoterapeuților, cat și studenților în an terminal, aferent specializarilor menționate.